Ugrás a tartalomra

Felhők a piac fölött

2013. március 28. csütörtök
A beruházók április 15-ig írásban tesznek javaslatot a vitás kérdések megoldására.
Felhők a piac fölött

KÖZLEMÉNY


A Budafok-belvárosi új piac megépítéséről ­­­­- a belváros komplex megújítási tervének részeként - 2012. december 20-án írtak alá megállapodást az önkormányzat vezetői a Buono Mercato Kft. képviselőivel. Az önkormányzat a piaci árusokkal egyetértésben döntött a fejlesztési szerződés tartalmáról.

Az eredeti tervek szerint a tervezési és az engedélyeztetés eljárásokat követően idén indultak volna a munkálatok.

Az utóbbi napokban a piaci árusok azzal a panasszal fordultak az önkormányzathoz, hogy a cég nem az előzetes egyeztetéseknek megfelelő ajánlatot tett nekik tevékenységük folytatására. Az önkormányzat vezetése ezért 2013. március 28-án tárgyalásra hívta a cég képviselőit. Felhívta a figyelmet arra, hogy kockázatokat lát a megállapodás teljesülését illetően, és közölte, hogy ragaszkodik a megállapodás lényegi elemeihez. A cég képviselői ígéretet tettek arra, hogy 2013. április 15-ig írásban tesznek javaslatot az önkormányzatnak a helyzet feloldására.

Budafok-Tétény azzal a céllal vágott bele a belváros komplex felújításába, hogy méltó környezetet és minőségi szolgáltatásokat nyújtson a helyi polgároknak, illetve a kerületünkbe látogató turistáknak. Olyan partnerrel kívánunk együtt dolgozni, aki érti, megfogadja és végre is hajtja elvárásainkat. Az önkormányzatnak egyetlen célja van: emberléptékű, a hagyományainkat a modern infrastruktúrával és szolgáltatásokkal harmonikusan ötvöző közösségi terek létrehozása. Nem "nagyvárost akarunk a kisvárosban", hanem "Kisvárost a nagyvárosban".


2013. március 28. Karsay Ferenc
alpolgármester