Ugrás a tartalomra

Lakossági fórum az M0-ásról és a 30A vasútról

2013. június 10. hétfő
Június 12-én (szerdán) 17 órától a Klauzál Házban tájékoztatja a kerületieket a beruházó.
Lakossági fórum  az M0-ásról és a 30A vasútról

HIVATALOS MEGHÍVӓ a lap alján


Néhány hét múlva átadják az M0-ás 2?—3 sávos autópályát, az új Duna hidat, emellett gőzerővel zajlik a 30A vasútvonal korszerűsítése és bővítése. Az elmúlt években elsősorban Budatétény és Nagytétény határán - de különösen a nagytétényiek "rovására" - szinte nem volt olyan nap, amikor a nagyszabású építkezések ne okoztak volna valamilyen apróbb-nagyobb kellemetlenséget a térségben lakóknak.

Az önkormányzat a civilekkel összefogva évek óta a környezetvédelmi szempontok magas színvonalú megvalósítását tartja szem előtt. Egyeztetéseket kezdeményezett a beruházóval, megkereste az illetékes minisztériumokat, a hatóságokat - és számtalanszor a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt-t.

Néhány héttel ezelőtt Szabolcs Attila polgármester vezetésével kerületi küldöttség tartott bejárást az építkezések több helyszínén. Az önkormányzat képviselői jelezték a NIF-nek, hogy a lakossági szempontokat nem lehet figyelmen kívül hagyni.

Az önkormányzat kérésére a beruházások környezeti hatásairól, illetve a környezetvédelmi intézkedések hatékonyságáról a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. lakossági fórumot tart, ahol mindenki felteheti kérdéseit.