Ugrás a tartalomra

Teltházas felolvasóest Kubik Annával és Mécs Károllyal

2013. június 04. kedd
Hárosi Csendben címmel teltházas helytörténeti, irodalmi felolvasóestet tartottak a Klauzál Házban június 1-én Kubik Annával és Mécs Károllyal, Zsirai László összeállításában.
Teltházas felolvasóest Kubik Annával és Mécs Károllyal

?ť?"Hárosi Csendben" címmel teltházas helytörténeti, irodalmi felolvasóestet tartottak a Klauzál Házban június 1-én Kubik Annával és Mécs Károllyal, Zsirai László összeállításában.

Zsirai László irodalmi szerkesztő, publicista és költő még tavaly nyáron kereste fel a Klauzál Házat a ""Hárosi csend"" című est ötletével, mert úgy gondolta: itt az ideje bemutatni azon irodalmi művek szemelvényeit az ókortól a napjainkig, amelyek a XXII. kerület történetének egy-egy mozzanatát, helyszínét örökítették meg. Mécs Károly és Kubik Anna örömmel vállalták el a feladatot, hogy Dugonics András, Garay János, Krúdy Gyula, Móra László, Keresztury Dezső, Thurzó Gábor, Dalos Margit és más ma is élő szerzők különféle műfajú írásaiból olvassanak fel részleteket, Emszt András ifjú zongoraművész pedig nem először - és nem is utoljára - kápráztatta el csodálatos zongorajátékával a közönséget, amelynek soraiban Szabolcs Attila polgármester úron kívül helyet foglalt Mádl Dalma asszony is.

A hiánypótló helytörténeti szépirodalmi felolvasóest- amely soha nem látott sikert aratott a közönség soraiban- remekbe szabott melódiákkal: Chopin-, Liszt- és Grieg-darabokkal élvezhette a közönség, valamint a Budafoki Fotóklub fotói mellett magángyűjtemények képei is megtekinthetőek voltak. A két színművész, a zongoraművész és a szerkesztő is vastapsot kapott a publikumtól.

Az estet Dr. Rádics Károly irodalomtörténész és Mészáros Csaba, a Klauzál Ház nemrég elhunyt fiatal igazgatója emlékének szánta az est két fő szervezője: Zsirai László és Petz Nándor, a Klauzál Ház művészeti referense.