Ugrás a tartalomra

Tetőzött a Duna Budapestnél - kitűnőre vizsgáztak Budafok-Tétény védői

2013. június 09. vasárnap
Vasárnap éjjel 891 cm-es történelmi vízszintet mértek a fővárosban - Nyolc órán át tetőzött a folyó - Lassú apadás kezdődött.
Tetőzött a Duna Budapestnél - kitűnőre vizsgáztak Budafok-Tétény védői

Nyolc óra tetőzés után csökkenni kezdett a Duna vízszintje Budapesten, a hajnal 4 órás adatok szerint a vasárnap esti 891 centiméterhez képest egy centimétert apadt a folyó. Hétfő reggel 6 órára tovább csökkent a vízszint: újabb 1 centimétert apadt a folyó, és 889 centiméteren áll.

A vasárnapról hétfőre lezajlott történelmi árvízszint idején Budafok-Tétényben nyugodtan telt az éjszaka. A négy kiemelt védekezési területen - a Hosszúréti pataknál, a Gyár utcánál, a Horgász-telepnél és a Duna-telepnél - rendkívüli esemény nem történt. A szakemberek 3 óránként mérik a vízszintet, és megerősítették a Duna nagyon lassú apadásáról szóló híreket.

A önkormányzat non-stop ügyeletének hétfő reggeli tájékoztatása szerint a védelmi bizottság további intézkedésekről az esetleges esőzések nyomán dönt.


KÖZLEKEDÉSI H?REK


A Fővárosi Önkormányzat arra kéri az autósokat, hogy aki teheti a következő két-három napban a közösségi közlekedést válassza. Több utat teljesen lezártak, számos nagy forgalmú főúton külön buszsávokat jelöltek ki. A legnehezebb közlekedési viszonyokra Dél-Buda és Észak-Buda között kell számítani. A Budafoki útról nem lehet megközelíteni a Műegyetem környékét, az autósokat a Petőfi hídra terelik.

Részletes közlekedési információk a BKK honlapján olvashatók.