Ugrás a tartalomra

Szabó Zsófi rajong a lovakért

2013. június 15. szombat
A kerületben született, tanult és lett díjugrató a Jóban-Rosszban Bettyje
Szabó Zsófi rajong a lovakért

Szabó Zsófi (a kerületünkben élő Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színésznek, a Nemzet Színészének, Szabó Gyulának a lánya, a Jóban-Rosszban sztárja) az egyik közösségi portálon rajongói oldalán keresztül is toborozta a segítőket az árvízi védekezéshez. Mindenkit arra buzdított, segítsen, ahol szükség van a munkájára, a támogatására. Mint megtudtuk, ő maga is kivette a részét a védekezés feladataiból, a TV2 Aktív című műsorának szervezésében a robogós mentőknek segített a Margitszigeten.

- Nagyon örültem, hogy olyan csapathoz állhattam be, amely tagjai egy számomra is fontos helyszínt védenek, hiszen rendszeresen sportolok a szigeten - nyilatkozta lapunknak a Jóban-Rosszban Bettyje.

A fiatal színésznővel mindennapjairól beszélgettünk. Kiderült, Szabó Zsófi nemcsak a kerületben született, de itt is tanult, és 16 évesen a lovassportba is itt szeretett bele. Emír nevű lovát édesapjától, Szabó Gyulától kapta, ezért is viselte meg annyira kedvence elvesztése.

- Lovagol még?

- Amikor csak tehetem, lovagolok, de ez kissé háttérbe szorult az életemben. A sportág és a lovak iránti rajongásom nem múlt el és soha nem is fog, de a lovaglás felelősséggel jár. Mindennap meg kell mozgatni a lovakat, nekem pedig nincs most ennyi időm. Nagyon szeretem az állatokat és a mozgást is. Talán ennek köszönhető, hogy ennyire beleszerettem ebbe a sportágba. Díjugratóként rengeteg versenyen indultam, elsősorban Németországban, ahol Emírrel több első helyet is szereztünk.

- A Duna tétényi áradását Gyémánt nevű kutyájával nézte meg.

- Soha nem láttam még ilyennek a Dunát! A lovardából megint ki kellett költöztetni a lovakat, mint a 2006-os árvíz idején. Akkor Emírt is elszállították.

- Hányan ragadtak lapátot vagy töltöttek homokzsákot buzdítása hatására?

- Nagyon sokan írtak és osztották meg az oldalamon közzétett információkat. Első bejegyzésem után a Margitszigetnél már másnapra beteltek az önkéntes helyek, és ez mindenképpen pozitív jel. De úgy gondolom, ha csak egy ember is azért ment ki segíteni a Duna-partra, mert az oldalamon olvasta a felhívást, már akkor megérte.

- A lovaglásról átváltott a futásra, a Spartan Fighter Trainingre, a CrossFit edzésre"Ś

- Nem mondanám, hogy váltottam, csupán életem részévé vált a sport. Különböző edzésformákat próbálok ki, és most a CrossFit az új szenvedélyem. ͍gy változatos igazán a mozgás!

- Kedveli is a könnyű ételeket, vagy diétázik?

- Nem követem szigorúan a diétát, de fontosnak tartom, hogy a mozgás mellett az étkezésemre is odafigyeljek. Az egészséges étkezés és a testmozgás akkor jó, ha az ember számára inkább ösztönös, mint kényszer.

- A Jóban-Rosszban egyik főszereplője. Mennyire érzi magához közel Betty karakterét?

- Egy szerethető, naiv lány, akinek helyén van a szíve. Sokszor túlságosan is az érzelmeire hallgat és makacs. Vannak közös vonásaink, de úgy gondolom, én életrevalóbb vagyok nála.

- Kedvtelésből készítette azokat a fotókat, amelyeket nemrég ki is állított?

- Érkezett hozzám egy felkérés, és a közösségi oldalakra készített képeim közül kiválasztottam a kedvenceimet. Nemcsak a rajongóknak, hanem magamnak is szeretem megörökíteni életem egy-egy pillanatát. Néha jó visszanézegetni ezeket a képeket. Kicsit fura volt egy fotókiállításon viszontlátni őket, de nagyon megtisztelő, hogy részese lehettem.

- Sokszor Máraitól idéz. Az ő gondolatai állnak önhöz a legközelebb?

- Legtöbbször Máraitól és Wass Alberttől idézek. Az ő szemléletükkel, világról alkotott képükkel és élethez való hozzáállásukkal tudok azonosulni.

T. A.