Ugrás a tartalomra

Nyitóbuli a Parti Kertben

2013. július 11. csütörtök
Hivatalosan is megnyitott a közösségi kert a Leánykán
Nyitóbuli a Parti Kertben

Nincs már egyetlenegy szabad hely sem, gazdára talált valamennyi virágágyás az egykori romos épület helyén, a Leányka utcai közösségi kertben. A Válts egészségre! program keretében működő közösségi tér július elsején sok érdeklődőt vonzott a kertbarátokon kívül is. Helyiek és önkormányzati képviselők is megcsodálták a folyamatosan épülő és szépülő kertet.

Nagy lelkesedéssel gondozzák veteményeseiket a Parti Kert tagjai, akik nemcsak a növényeket szeretik, de jól is érzik magukat egymás társaságában. Csupán néhány hete kezdődtek a munkák, de vannak olyanok is, akik már le is szüretelhettek néhány szem paradicsomot. Szabó Adrienn két kisgyermekével és férjével nevelgeti a családi kertet. - A gyerekek miatt csatlakoztunk a közösséghez, azért, hogy lássák, hogyan teremnek a zöldségek és ne csak a piacon találkozzanak velük. Paradicsomot, paprikát, zellert, spenótot, répát, bazsalikomot ültettünk, de kaptunk ajándékba cukkinit is - számol be örömmel új kedvenc időtöltésükről a "gazda". - Szerettünk volna kertes házba költözni, ami egyelőre várat magára, ezért is hatalmas dolog, hogy legalább ide ki tudunk jönni. Nagyon kedvesek a többiek is, rendkívül szimpatikus társaság - teszi hozzá az édesanya.

A projektet az önkormányzat részéről gondozó Zugmann Péter alpolgármester mellett Szepesfalvy Anna és Kocsondi György budafok-tétényi képviselők is megjelentek a Parti Kert nyitónapján. Németh Zoltán országgyűlési képviselő maga is kertészkedett, locsolt, ültetett, és több tucat paradicsom-, paprika- és zellerpalántát osztott szét a tagok között.

A megnyitóbeszédet a Válts egészségre! program kampányarca, Müller Attila műsorvezető mondta el, aki nagy lelkesedéssel beszélt a kertről és a tervekről. A kert egyébként folyamatosan alakul, már készül a kerti fapados pihenő, és lesz közös főzőterület is.

(L. E.)