Ugrás a tartalomra

Felajánlhatjuk a legértékesebbet

2013. szeptember 26. csütörtök
Erdő Péter esztergom-budapesti érsek közreműködésével tartottak családi napot a budatétényi katolikus templomban
Felajánlhatjuk a legértékesebbet

Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsekkel tartottak szentmisétszeptember 22-én, vasárnap délelőtt a budatétényi Szent István-templomban.Az eseményen részt vett Szabolcs Attila polgármester. Karsay Ferenc alpolgármester a budafoki Szent Lipót-templomot látogatta meg, ahol ugyanezen a napon Böjte Csaba ferences szerzetes és a Marosszéki Kodály Zoltán Gyermekkórus volt a vendége a vasárnapi szentmisének.

Már szeptember 21-én megkezdődött a vizitáció az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye plébániáján, amelynek során Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek személyesen látogatott el ismét a kerületbe és tapasztalhatta meg a helyi katolikus közösség működését.

Ünnepi hangulatban telt a katolikus családi nap Budatétényben, számos fiatal bérmálkozott szeptember 22-én. Erdő Péter bíboros örömét fejezte ki afelett, hogy látogatása során a közösségi élet számos értékes formáját figyelhette meg. - Felelősek vagyunk azért, hogy miként bánunk az időnkkel, mire fordítjuk a javainkat, kinek adjuk azokat. Fontos, hogy észrevesszük-e, ha valaki körülöttünk szükséget szenved - hangzott el Erdő Péter prédikációjában. Mindenkinek van valamije, amit oda tud adni a másiknak, kinek a pénze, kinek az ideje, kinek a munkaereje, kinek a gyermeksége, kinek a szenvedése, a betegsége, az öregségének a fájdalma, amit fel tud ajánlani a többi embernek - tette hozzá a bíboros. Mint mondta: minden kereszténynek lehetősége van arra, hogy a legértékesebbet megélhessük életünkben és a legértékesebbet felajánljuk másoknak, ez pedig az eucharisztia, amelyben Krisztus áldozata újul meg.

(L. E.)