Ugrás a tartalomra

Családi nap gyerekkórussal

2013. szeptember 26. csütörtök
Böjte Csaba atya szerint Isten át akar ölelni bennünket
Családi nap gyerekkórussal

Országszerte szeptember 22-én ünnepelték a katolikus családi napot, melynek keretében a budafoki Szent Lipót-templomban Böjte Csaba ferences rendi szerzetes tartott szentmisét.

Az árvák és gyermekek segítője mellett Erdélyből a Marosszéki Kodály Zoltán Gyermekkórus érkezett, amely gyönyörű koncertjével örvendeztette meg a híveket. Mint mindig, most is óriási érdeklődés övezte Csaba testvér látogatását. A közösség és a szeretet ereje összehozta az embereket, prédikációjában többek között erről beszélt a szerzetes. Több példát is felelevenített történelmünkből, amikor nagyjaink összefogtak, párbeszédet kezdeményeztek ellenfeleikkel. Arról is beszélt, hogy ha nehéz is leülnünk beszélgetni valakivel, meg kell tennünk, mert óriási a széthúzás, és talán ez is az oka annak, hogy sokan külföldön keresik boldogulásukat. - Isten át akar ölelni bennünket, együtt akar lenni velünk - fogalmazott beszédében a szerzetes. Ferenc pápáról szólva úgy vélekedett, hogy a szentatya azért került a pápai trónra, mert a szegényeket és elesetteket is felkarolja, és hívja őket a közösségi életre. Mint mondta, Jézus Krisztus egy parancsot adott: a szeretet parancsát, ezért senkit sem lehet kizárni a közösségből, aki szegény vagy nyomorult.

A szentmisén, melyen jelen volt Karsay Ferenc alpolgármester is, felnőttek és gyermekek egyaránt nagy számban vettek részt. A szertartás záróakkordjaként a Marosszéki Kodály Zoltán Gyermekkórus énekelt. A templom gyűjtést rendezett az erdélyi zeneközpont támogatására, melyhez a hívek pénzadományaikkal járultak hozzá.

(L. E.)