Ugrás a tartalomra

Nosztalgia vonattal a jövőbe

2013. október 02. szerda
Fél órával gyorsabban juthatunk Fehérvárra
Nosztalgia vonattal a jövőbe

Elkészült a Kelenföld-Székesfehérvár vasúti vonalszakasz felújításának második üteme.

A Kelenföld és Tárnok között elvégzett korszerűsítési munkálatok kivitelezésének nettó összege 30,9 milliárd forint. A beruházást Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár adta át szeptember 27-én Tárnokon.

A közel 70 km teljes Kelenföld-Székesfehérvár vonalszakasz korszerűsítésének célja az érintett települések megközelíthetőségének javítása, a vasúti személy- és áruszállítás részarányának növelése, a 7. számú főút és az M7 autópálya tehermentesítése.
Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs vezető elmondta: ""a két szakaszban elvégzett felújítás eredményeképpen a gyors- és IC vonatok 39 perc, a zóna vonatok pedig az évekkel ezelőtti 1 óra 19 perc helyett 53 perc alatt teszik meg az utat a Kelenföld-Székesfehérvár szakasz rekonstrukciójának kezdetéhez képest. ""
A beruházások az Új Széchényi Terv keretében a Közlekedés Operatív Program részeként, a Kohéziós Alap társfinanszírozásával valósultak meg.
A felújított pályaszakaszt ünnepélyes keretek között adtak át Tárnokon, ahová a Nyugati pályaudvarból induló nosztalgiajárat vitte el a meghívott vendégeket, többek között Szabolcs Attilát, Budafok-Tétény polgármesterét, aki jelezte: a kivitelezők mellett elsősorban a felújítás munkálatait türelemmel fogadó helyi polgárokat illeti a köszönet.
VD