Ugrás a tartalomra

Veszélyeshulladék-, papír- és elektronikaihulladék-gyűjtési akció

2013. október 02. szerda
Budafok-Tétény Budapest XXII. ker. Önkormányzat veszélyes hulladékok, a papír- és elektronikai hulladékok összegyűjtésére és ártalmatlanítására akciót szervez
Veszélyeshulladék-, papír- és elektronikaihulladék-gyűjtési akció

Környezetünk védelme érdekében a Budafok-Tétény Budapest XXII. ker. Önkormányzat veszélyes hulladékok, a papír- és elektronikai hulladékok összegyűjtésére és ártalmatlanítására akciót szervez

2013. október 19-én (szombat) 800 - 1200 között

a BUDACOLOR melletti területen

(Nagytétényi út - Háros u. sarok)

A helyszínen átveszik:

KIZ?R?“LAG A H?ZTART?SOKBAN ÖSSZEGY?°LT használt festékeket, fakonzerváló szereket, korrózióvédő anyagokat, tisztítószereket, különböző gyógyszereket, kozmetikumokat, vegyszereket, növényvédő szereket és göngyölegeiket, gépjárművek használata során keletkező fáradt olajat, étkezési olajat flakonjaikkal együtt, akkumulátorokat és elemeket, spray-s flakonokat, fényforrásokat.

A veszélyes hulladékot a fenti időpontban lehet a megjelölt helyen a gyűjtést végző szakembereknek átadni ártalmatlanításra. Egyben felhívjuk a Tisztelt Lakótársak figyelmét, hogy a meghirdetett időpontban a használt autógumi-abroncsokat kizárólag magánszemélytől és korlátozott mennyiségben vesszük át (autószerelőktől, vállalkozóktól nem)

A FEPAREC KFT. Képviselői a helyszínen szervezett formában a papírhulladékot - típusától függetlenül - 4.-Ft/kg-os áron (kivéve mélyhűtött termékek dobozait) tudja átvenni.

Elektronikai hulladékot (érték nélkül): számítástechnikai gépek, és elhasználódott háztartási gépeket, háztartásokban használt minden készülék, amely 230 Voltról működik.

Kérünk mindenkit, hogy csak a felsorolt dolgokat hozzák a gyűjtőhelyre és csak a fenti időszakban, mert a gyűjtés időtartama után már nem áll módunkban a szakszerű ártalmatlanítást megoldani!

Egyben tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy 2012. július 5-én megnyílt Budapest legkorszerűbb és legnagyobb hulladékudvara a Nagytétényi út 341-343. szám alatt, amely lehetőséget, kínál arra, hogy környezettudatos módon válhassanak meg a háztartásukban keletkez?´ csomagolási, illetve veszélyes hulladékoktól. A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. üzemeltetésében Budapesten ez a 16. hulladékudvar, ahol a lakosság leadhatja a szelektíven gyűjtött hulladékait is. A hulladékudvar olyan zárt telephely, ahol a hulladékok megfelelő elhelyezését szakképzett személyzet felügyeli. Nyitva tartás: hétfőtől - szombatig: 8-20 óráig.

Kérjük, hogy a jövőben veszélyes- és szelektív hulladékaik leadásával keressék fel a korszerű hulladékudvarunkat.

Budafok - Tétény Budapest XXII. Ker. Önkormányzata