Ugrás a tartalomra

FUTAFOK - sportágakat összekötő futás

2013. október 06. vasárnap
4700 futó, 600 liternyi frissítő, 125 méter kordon"Ś
FUTAFOK - sportágakat összekötő futás

Budafok-Tétény 28. alkalommal megrendezett szabadidősport-eseményén sok volt az amatőr, de voltak profik: atléták, triatlonisták, jégkorongozók, s kerékpárosok Szekszárdtól Budapestig.

Helyszíni tudósítónk riportját a VÁROSH?ZI H?RAD?“ október 10-i számában olvashatják.

Bátraké a szerencse: az óvodásoknak és az első osztályosoknak 2-2 futamot tartottak a 28. Futafokon, Budafok-Tétény hagyományos őszi szabadidősport-rendezvényén. Volt köztük, aki felnőttel, vagy nagyobb testvérével együtt állt rajthoz reggel 9 után, ám nagy volt a létszám a "Bátor"-futamokban is, ahol egyedül indultak az 500 méternek a legkisebbek.

?ket az összes általános iskolai évfolyam saját futammal követte (kinek 1000, kinek 3200 méteres távval), majd jöttek a középiskolások és a felnőttek (3200 m) - ők már jócskán a késő délutánban, öt óra felé. A legszínesebb kétségkívül a jelmezes futam volt, ahol szintén 500 métert kellett futni, ám ez pöttyös túródesszertként vagy amerikai szabadságszobornak öltözve egyáltalán nem egyszerű.

Sportágakat, s persze korosztályokat kötöttek össze a váltók. A Lelkes Anyukák és a Lelkes Apukák is futottak - jelző persze azokra ugyanúgy illett, akiknek nem ez volt csapatneve. A felnőttek között volt középiskolája színeiben állt rajthoz a kiváló U23-as hegyikerékpáros, Szalontay Bence, s ugyanebben a futamban kapott helyet - korengedménnyel - a MAC jégkorongozói különítménye: négy előkészítős, azaz 10 éves jégkorongozó. ?k persze a saját korosztályos futamukat és a görkoris-bemutatófutamot sem hagyták ki.

Elkísérte őket szakosztályvezetőjük, a 230-szoros válogatott Kangyal Balázs, aki egykori edzőjének szurkolt a rajtnál (és a célban): Karsay Ferenc jelenlegi tanítványaival együtt vágott a 2000 méternek. Az edző, korábbi jégkorongozó és korosztályos válogatottat irányító Karsay évek óta oktatja a fiatalokat a görkorcsolyázás szépségeire. Ebben a tanévben már nemcsak a heti hatszor negyvenöt percnyi edzés, hanem két kerületi iskolában a mindennapos testnevelés részeként is.

Ebben a futamban született a legsimább, rajt-cél győzelem: a fiúk között első 17 éves Németh Domonkos a sikerreceptet is elárulta. Ennek elsődleges összetevője az elhatározás.
- Tavaly eldöntöttem, hogy az idén elindulok itt, és nyerek. Tudatosan készültem, többször végigmentem a pályán, vagy legalábbis annak mentén: csak most volt lezárva, egyébként a kocsikat kellett volna kerülgetni. Mi a másik titok? Egyszerű: fel kell állni a Facebook mellől, és kimenni futni, focizni, görkorizni - mondta honlapunknak a győztes.

Forrás: utapotlassport.hu/eFBé