Ugrás a tartalomra

Kós Károly-díjas a Magyar Zarándokút Egyesület

2013. december 18. szerda
Kós Károly-díjas a Magyar Zarándokút Egyesület

Pintér Sándor belügyminiszter Kós Károly-díjat adományozott az építész születésnapjának 130. évfordulója alkalmából. Az elismerést Felkai László közigazgatási államtitkár adta át a Magyar Zarándokút Egyesület építész csoportja részére a helyi építészeti örökség védelme és az építészeti hagyományok őrzése területén végzett kimagasló eredménye elismeréséül.

A Magyar Zarándokút Egyesület építész csoportja a spanyolországi El Camino szellemiségéhez hasonlóan működő hazai zarándokút létrehozását tűzte ki célul. A Magyar Zarándokút egy keresztény szellemiségű út, amely magyarországi szent helyeket köt össze, különböző történelmi utak (római út, jeruzsálemi zarándokút, stb.) fedésében. A közel 600 kilométeres út, amely Esztergomból vezet Máriagyűdre, keresztmetszetet ad hazánk természeti és építészeti értékeiről. Az útvonal olyan legendákat, ősi hagyományokat őrző szakrális helyeken megy keresztül, mint a Pilis, a Kiskunsági Nemzeti Park vagy a Mecsek.

A nyertes építész csoport tagjai között szerepel dr. Barnáné Károsi Klára és Békés Katalin, Budafok Tétény Önkormányzatának Építéshatósági irodájának munkatársai, valamint Rumi Imre főépítész és Szesztai György, a Főépítészi és Városrendezési iroda munkatársai.

budafoktétény.hu