Ugrás a tartalomra

Előadás a halláskárosultakért

2014. január 15. szerda
Előadás a halláskárosultakért

A kerület tíz általános iskolájából és egyik gimnáziumából érkező tanulók Weisz Fanni siket szépségkirálynő előadása, valamint a szegedi Klúg Péter iskola Gondolatjel hallássérült csoportjának zenés és táncos műsora révén ismerkedhettek meg többek között azzal, hogy milyen nehézségeket jelent halláskárosultként élni, valamint, hogy sok esetben mennyire kevés segítség elegendő lenne ahhoz, hogy a hallássérültek aktív tagjai lehessenek a halló emberek közösségének.

Önkormányzatunk nemrégiben csatlakozott a 2012 tavaszán megalakult Csend Hangja Klaszteréhez, azért, hogy a siketek mindennapi problémáin próbáljon segíteni.

Szabolcs Attila polgármester lapunk kérdésére elmondta, azért csatlakoztak a klaszterhez, mert az önkormányzat szívén viseli a hallássérültek és a siketek, valamint bármely más fogyatékkal élő ember sorsát. Úgy fogalmazott: fő céljuk az, hogy az ilyen előadások révén az ép emberek elfogadják, hogy a fogyatékkal élők ugyanolyan értékesek, mint bárki más. Alig egy éves kezdeményezés, hogy a sérülten született gyermekekkel 6 éves korukig foglalkozó Gézengúz alapítványt ingyen helyiséggel és egyéb módokon is támogatja az önkormányzat. Szoros kapcsolatban áll a kerület vezetősége a Reménysugár Habilitációs Intézettel, ahol a különböző fogyatékkal élő, elsősorban az idősebb korosztályba tartozó embereknek igyekeznek segíteni. Ezen felül évek óta megszervezik Nagytétényben a fogyatékkal élők napját.

Interjú a huszonegy éves szépségkirálynő Weisz Fannival a Városházi Híradó 2014. január 23-i számában.

VG