Ugrás a tartalomra

A Budafóka XXII Sportegyesület az első tízben

2014. január 23. csütörtök
A Budafóka XXII Sportegyesület az első tízben

Péntek délben Horváth Tamás és Takács Imre úszóedzők vezetésével elindult Linzbe a Budafóka XXII. Sportegyesület közel harminc versenyzője, hogy a nemzetközi McDonald"™s Kupán is bizonyítson. Németh Gitta úszóoktató elmondta: a tízéves születésnapját tavaly ünneplő SE igen sikeres évet zárt, hiszen bekerült a TOP 10-be, ahol a bajnokságok összesített pontversenyében ezer feletti pontszámmal a hetedik helyen végzett. A 130-140 egyesület közül csak a legnagyobbak, mint a Fradi vagy a Honvéd kerültek a rangsorban a budafókások elé, ami gyönyörű eredménynek számít. Hozzátette: 2006-ban még a listára sem került fel az úszó szakosztály, amelyet három évvel korábban Bodnár Tamás uszodavezető javaslatára alapítottak. A nyolc éve itt oktató Horváth Tamás kitartó és szívós munkájának köszönhetően azonban egy évvel később már a 69. helyen végeztek, majd évről évre egyre előrébb kerültek az úszó szakosztályok között.

A Hófehér Fóka Úszóiskola oktatója a négy válogatott kerettag, Mészáros Márk, Székelyi Dániel, Török Eszter és Márton Richárd mellett kiemelte a tavalyi év hét, 2002-es, illetve 2003-as születésű úszóját, Bagyula ?dámot, Gáll Andrást, Sári Pétert, Vántóczki Zsombort, Zombori Gábort, Szőke Viktóriát és Tóth Fannit, akik eredményeik alapján bekerültek a Magyar Úszószövetség által meghirdetett Jövő bajnoka programba. Mint megtudtuk, a program célja, hogy a 2017-es ifjúsági Európa-bajnokságon ezek a gyerekek esélyesek legyenek arra, hogy koruknál fogva, illetve a korán elkezdett felkészítés eredményeképpen képviseljék Magyarországot.

A Budafóka XXII. Sportegyesület eredményeit sorolva Németh Gitta felhívta a figyelmet két különösen jelentős, kiugró sikerre: Mészáros Márk felnőtt magyar bajnoki címére, amelyet az úszó Százhalombattán szerzett, és Török Eszter Belgrádból, a Közép-európai Junior Bajnokságról hazahozott három aranyérmére.

- Biztos vagyok abban, hogy a Budafóka versenyzői Ausztriából sem jönnek haza üres kézzel - zárta a beszélgetést az úszásoktató.

A versenyzők Ausztriában elért eredményeiről természetesen szintén tájékoztatjuk majd olvasóinkat.

(T. A.)