Ugrás a tartalomra

Előkelő helyezések a diákfoci kupákon a BMTE Sportcsarnokban

2014. február 06. csütörtök
Előkelő helyezések a diákfoci kupákon a BMTE Sportcsarnokban

A labdarúgótorna U12-es korosztályának legjobbja a Budafoki LC piros csapata lett, míg az U14-es korosztályban a dobogó harmadik fokáig küzdöttük fel magunkat.

Lelkes futballnövendékek és rajongóik, szülők, rokonok, barátok, ismerősök töltötték meg a BMTE sportkomplexumát február első szombatján Budafokon. Egy teljes napon át az U12-es és U14-es korosztály focicsapatai vették birtokba a terepet, hogy mindenki megmutathassa felkészültségét és tudását.

A Csordás Lajos Kupát idén a Zakariás József Kupa és a Harsányi Balázs Kupa előzte meg, melyek az utánpótlás-korosztályok legfiatalabb csapatainak szóltak.

- A kupasorozattal célunk egyrészt a hagyományok ápolása, szeretnénk, ha a gyerekek tudnák, hogy kik voltak a nagy elődök, milyen sportemberek nőttek fel Budafokon. Fontosnak tartjuk, hogy ne csak testben eddzük a gyerekeket. A másik célunk természetesen, hogy focizzanak és már kicsi koruktól kezdve bekerüljenek a futball világába. Jó alkalom ez arra, hogy téli időszakban se álljon meg a sportélet - fogalmazta meg a kupasorozat hitvallását Gál Lajos, a főszervező Budafoki Labdarúgó Club utánpótlás-szakosztályvezetője. A szakosztályvezetőtől megtudtuk, hogy a csapatok szívesen jönnek Budafokra játszani nemcsak Budapestről, hanem a környező városokból is.

Reggeltől kora délutánig tartottak az U12-es korosztály mérkőzései, amelyeken a benevezett nyolc csapat közül a Budafoki Labdarúgó Club piros csapata bizonyult a legjobbnak. A legjobb kapusnak járó kupát és a gólkirálynak járó serleget is a Budafoki LC játékosa kapta meg. A legjobb játékos címet Taiwo Joshua, az Újbuda FC futballistája vehette át.

A délután már az U14-esek küzdelmével folytatódott, ebben a kategóriában hat csapat mérte össze tudását.

Itt kiélezettebb, harciasabb küzdelem jellemezte a játékot, de sportszerűen zajlottak le a mérkőzések, amelyekre még több szülő látogatott el, mint a korábbiakra.

A legjobbnak járó kupát a Csepel Hungary Club 94 Sport Egyesület emelhette a magasba, mögöttük a Mészöly Focisuli SE, utánuk pedig a Budafoki Labdarúgó Club piros csapata jeleskedett. A legjobb kapusnak Bárány Vencelt, a Budafoki LC játékosát választották.

A legjobb játékos Kacsó Tibor, a Csepel Hungary Club 94 SE játékosa lett, ebből a klubból választották a gólkirályt is Kaszab Ferenc személyében.

(L. E.)