Ugrás a tartalomra

Szektorlabda Európa-bajnokság március 27-30. között

2014. március 18. kedd
Szektorlabda Európa-bajnokság március 27-30. között

Tisztelt Budafok-Tétényiek!


2014. március 27-30. között különleges eseményre kerül sor kerületünkben, mivel a Klauzál Gábor Művelődési Ház ad otthont a VII. szektorlabda Európa-bajnokságnak.

Talán sokan még nem hallottak erről a sportágról. Azoknak szeretném elárulni, hogy a szektorlabda nem más, mint egy magyar eredetű népi játéknak, a gombfocinak a versenyszerű változata. Azt is fontos tudnunk, hogy a szektorlabda az egyetlen olyan sportág, melyet mi, magyarok adtunk a világnak.

Gyakran hallani, hogy sportnemzet vagyunk. Azonban eddig csupán a más nemzetek által kitalált sportágakban igyekeztünk jeleskedni, most viszont mi tanítjuk a világot egy új játékra, egy új sportágra: a szektorlabdára.

Húsz éve alakult a magyar szövetség, amely hazánkban összefogja a versenyszerű gombfocizást, de a Magyar Szektorlabda Szövetség nem csupán e téren végez kiváló szervezőmunkát, hanem felvállalta azt is, hogy külföldön is megismerteti és népszerűsíti a magyar sportkultúrának e kreatív találmányát. Ennek eredményeként a szektorlabdát ma már 5 földrész 23 országában játsszák. Ennek ellenére máig sikerült megőriznünk világelsőségünket.

Büszkén mondhatjuk el, hogy a magyar válogatott az 1994-es kezdetek óta valamennyi Európa-bajnokságát és világbajnokságát megnyerte! S ha ez most, márciusban is sikerülne, akkor pontosan 20 éven át tartó veretlenséget mondhatnánk magunkénak!

Kérem, hogy támogatásukkal segítsék az önerőből, állami támogatás nélkül rendező magyar szövetséget! Hadd vigyék a külföldiek a magyarok vendégszeretetének jó hírét. Az esemény támogatói sem fognak rosszul járni, mivel már most jelentős médiaérdeklődés nyilvánul meg a kuriózumszámba menő esemény iránt.

Aki segíteni szeretne, keresse a szervezőket a gombfoci@gombfoci.hu e-mail címen, továbbá a szervezőbizottság elnökét, Horváth Imrét a +36-70/509-3850-es telefonszámon.


Budapest, 2014. 01. 24. 

Szabolcs Attila polgármester,

Horváth Imre elnök