Ugrás a tartalomra

Megszűnt az adósságunk

2014. május 08. csütörtök
Megszűnt az adósságunk

A kormány átvállalta az önkormányzatok hiteleit. Az erről szóló, 3,8 milliárd forintos bizonyságlevelet Németh Zoltán leköszönő országgyűlési képviselő adta át Szabolcs Attila polgármesternek, Budafok-Tétény új országgyűlési képviselőjének és Karsay Ferenc alpolgármesternek.

- Nagy öröm számunkra, hogy az elmúlt évben Budafok-Tétény Budapest XXII. kerület adósságának 40 százalékát már átvállalta a magyar állam, idén pedig a fennmaradt összegtől is megszabadulhatott a település önkormányzata, így összességében 3,8 milliárd forintnyi adósságból váltotta ki a kormány az önkormányzatot. - mondta Németh Zoltán.

- Ez az 3,8 milliárd forint magában foglalta a Sikeres Magyarország hitelt, a Panel Plusz hitelt, a kötvénykibocsátást és a bérlakás építésére nyújtott hitelt, amelyek konkrétan a kerületi lakosai számára biztosítottak jelentős életminőség-javulást. - tette hozzá Szabolcs Attila polgármester.

Karsay Ferenc alpolgármester kiemelte: az adósságátvállalásnak köszönhetően biztonsággal valósulhatnak meg a kerület olyan nagyberuházásai, mint a szakorvosi rendelő felújítása, a Szomszédok piaca, a Budapest Komplex Integrált szennyvízelvezetési projektében való részvétel, valamint az egyéb európai uniós pályázatokhoz szükséges önrész biztosítása.

Az Orbán Viktor miniszterelnök által szignózott dokumentum szerint a bizonyságlevél, amelyet a polgármesteri hivatalban, nyilvános helyen függesztenek majd ki, az összefogás erejét bizonyítja, amellyel a magyarok közös erővel teszik sikeressé az országot.

(VH)