Ugrás a tartalomra

A mi Március 15-énk!

2015. március 12. csütörtök
A mi Március 15-énk!

""Talpra magyar, hí a haza!
Itt az idő, most vagy soha!""


1848. március 15-én hazánkba is beköszöntött a ""Népek tavasza"" virágba borítva a szabadság eszméjét. Ezen a napon az emberek kezükbe vették sorsuk irányítását és vér nélkül kivívták függetlenségüket. Azóta március 15-e az összefogás jelképe, a polgári magyar nemzet születésnapja.
A Honvédelmi Minisztérium Nemzeti Rendezvényszervező Hivatala az 1848. március 15-i események és a 48-as hősök tiszteletére közös ünneplésre hívja Magyarországot.

Találkozzunk 2015. március 15-én (vasárnap)
15.00 órakor
a XXII. kerület, Kossuth L. u. 26. szám alatti közparkban
vagy a központi helyszínen, a Budai Várban (a Szentháromság téren, a Szent István szobor melletti színpadnál), ugyancsak a fenti időpontban.

Fogjunk össze, hogy Magyarország minél több településén szavalhassuk el együtt a forradalom himnuszát, Petőfi Sándor Nemzeti dal című költeményét!
Jelentkezni atitkarsag@22kh.bfkh.gov.hue-mailcímen lehet a kapcsolattartó nevével, elérhetőségével, a program rövid leírásával és a résztvevők tervezett létszámának megadásával, 2015. március 13-án (péntek) 10.00 óráig.

A XXII. kerület kreatív fiataljai imázsfilmet, fotósorozatot, hangzóanyagot készíthetnek a kiválasztott helyszínről. Miért szeretik azt az utcát, milyen különleges történet kapcsolható hozzá, milyen érdekes lakói vannak? Fontos, hogy közben a kerületet/kerületrészletet is bemutassák.
A megmozdulásokról készült dokumentációt (videó, fotók, fájlok formájában) kérjük, küldjék el aznrh.rki.kommunikacio@hm.gov.hucímre, vagy ahttps://www.facebook.com/NemzetiRendezvenyszervezoHivataloldalra. A beérkezett képeket és videókat az HM NRH Facebook-oldalának követői értékelik majd és a belőlük készült összeállításokat közzé tesszük a közösségi oldalakon, és ahttp://marcius15.kormany.huoldalon.

Emlékezzünk együtt 48 hőseire!