Ugrás a tartalomra

Befejeződött a Kereszt Utcai Óvoda bővítése

2014. december 12. péntek
Befejeződött a Kereszt Utcai Óvoda bővítése

Az Önkormányzat a megítélt pályázati forrást saját erővel kiegészítve a Kereszt utcai Maci Tagóvodájának közvetlen szomszédságában álló, megüresedett önkormányzati irodaépületet alakította át és bővítette ki. A fejlesztés eredményeként 50 új óvodai férőhely létesült, ami azért fontos, mert a kerületben évek óta problémát okoz az óvodai túljelentkezés.

Az Önkormányzatnál korábban történt szervezeti változások miatt kihasználatlanná vált egy irodaépület a Kereszt utcai Maci Tagóvoda melletti ingatlanon. Az épület átalakításával és cca. 200 m2-es bővítésével külön öltözőkkel, gyermek mosdókkal rendelkező két új csoportszobát, egy tornaszobát, egyéni fejlesztő szobát, melegítő konyhát és kiszolgáló helyiségeket alakítottak ki.

Tavaly ősszel készült el a 10kW teljesítményű napelemes rendszer és a játszóudvar. Előbbi az elektromos hálózatba táplálja vissza a megtermelt áramot, az utóbbi többfunkciós; teret ad a szabadtéri játékoknak és rendezvényeknek is helyszínül szolgál. Az építési, bővítési munkákra közbeszerzési eljárást követően tavaly novemberben kötött szerződést az Önkormányzat. A téli időszakban a meglévő épület átalakításán dolgozott az Eco System Hungary Kft. Tavasztól gőzerővel folytak az építési munkálatok, hogy idén ősszel befejeződhessen a kivitelezés. Ezt követően új bútorokkal, berendezésekkel, játékokkal lett felszerelve az épület. A fejlesztés során nem csak az óvodai férőhelyek száma nő, de ezzel összefüggésben új munkahelyek is létrejönnek. Az óvoda szolgáltatásai akadálymentesen elérhetőek.

2014. december 11-én Szabolcs Attila országgyűlési képviselő és Karsay Ferenc polgármester ünnepélyes keretek között adta át az óvodaépületet, hogy 2015 januárjától felvett új óvodás kisgyermekek vehessék azt birtokba.

 

A pályázat
címe: Budafok-Tétény Bp. XXII. Kerületi Önkormányzat Egyesített Óvoda férőhelynövelése a Maci tagóvoda bővítésével
azonosító száma: KMOP-4.6.1-11-2012-0015

elszámolható összköltsége: 126314 840 Ft
megítélt támogatás: 119999 098 Ft

 

Kedvezményezett:
Budafok-Tétény Budapest XXII. Kerületi Önkormányzat
1221 Budapest, Városház tér 11.

 

Közreműködő Szervezet:

Pro Regio Közép-Magyarországi Regionális

Fejlesztési és Szolgáltató Nonprofit Közhasznú Kft.

1146 Budapest

Hermina út 17.

 

A Széchenyi 2020 és a közreműködő szervezet honlapja:

 

www.szechenyi2020.hu
www.proregio.hu