Ugrás a tartalomra

Döntős lett a Kempelen a Bolyai-versenyen

2014. március 20. csütörtök
Döntős lett a Kempelen a Bolyai-versenyen

A Benczik Szonja, Nádor Balázs, Nyisztor Virág, Surján Anett összetételű Fojtó Liánok nevű csapat 100 ponttal a második helyen végzett a budai régióban. A diákok felkészítő tanára Mura-Mészáros Csaba volt.

A Kempelen gimnázium a 8. osztályos gimnáziumi kategóriában egyébként is tarolt, hiszen az eredményhirdetésre behívott 1-6. helyezett csapatok közül öt a Kempelenből került ki. A kerületi iskolák közül sokan igen jól szerepeltek a versenyen.

A Gádor Általános Iskola 8. osztályos 4 muskétása, Györkös Roland, Gyűrűs Boldizsár, Mátyási Dániel és Mezei Boldizsár például szintén második lett Tevan Zsolt felkészítésével, de a kategóriájukban sajnos csak az első helyezett jutott tovább a döntőbe. Ezenkívül a 4. helyen végzett a Hupikék törpikék nevű 8. osztályos csapat a Kossuth Lajos Magyar-Angol két Tanítási Nyelvű Általános Iskolából (Kormos Panni, Szabó Marcell, Szick Natália, Tihanyi Stefánia, felkészítő tanáraik: Wiesner Péter, Orosz Ildikó és Rankliné Bíró Zsuzsanna), de a 7. osztályosok gimnáziumi versenyében is szerzett a Kempelen egy hatodik helyet, Juhász Gergely felkészítésével. A kiváló eredményekhez gratulálunk az iskolásoknak és a tanáraiknak!