Ugrás a tartalomra

Szabolcs Attila ígéri: képviselőként is meghálálja a szavazók bizalmát

2014. április 18. péntek
Szabolcs Attila ígéri: képviselőként is meghálálja a szavazók bizalmát

Köszönöm mindenkinek, aki támogatott, de hogy ne legyen kétség, természetesen azokat is ugyanúgy képviselem a nemzet házában, akik nem rám voksoltak. Az összetartozás élménye vitt a politikába, Budafok-Tétényben polgármesterként is ezt képviseltem, nem változom - jelentette ki Szabolcs Attila, kerületünk új országgyűlési képviselője. A Fidesz-KDNP politikusát egyértelmű szavazattöbbséggel választották meg az új, kisebb létszámú parlament képviselőjévé.

- Mi volt az ön számára a legnehezebb az április 6-ig lezajlott kampányban?

- Nagyon intenzív kampányon vagyunk túl, nagyon sokat kellett jönni- menni és szerepelni. Ami igazán nehéz volt, hogy a körzetváltoztatások miatt Albertfalván és Kelenvölgyben is sok időt kellett töltenem, hogy jobban megismerjenek az emberek.

- Nem fáj a szíve, hogy ősztől már nem polgármester?

- Egy kicsit fáj a szívem, de egyben örülök is, hogy a szavazópolgárok megtiszteltek a bizalmukkal az országgyűlési választáson, és ígérem, ezt meg is hálálom nekik a munkámmal. Van bennem egy kis drukk is, mert a parlamenti munkához nekem eddig nem sok közöm volt. Ismereteim természetesen voltak erről azért polgármesterként is, és a képviselőkön keresztül. Most a parlamenti létszámcsökkentés miatt nyilván az egész parlamenti struktúra megváltozik, amely szintén új feladat elé állítja a képviselőket, így engem is.

- A kerületieket elsősorban az érdekli, hogy mit fog tenni a helyi fejlődés érdekében?

- Eddigi tapasztalataim szerint az országgyűlési képviselőket 98-99 százalékban olyan ügyekben keresik meg a választópolgárok, amelyek önkormányzati hatáskörbe tartoznak. A képviselő tud lobbizni az önkormányzat érdekében is, hiszen ehhez megvannak a kapcsolatai az országos politikában. A választási körzetemhez két kerület is tartozik, Budafok-Tétény és Újbuda déli része. Az ezekben a városrészekben élőkön azzal is segíteni kívánok, hogy támogatást, forrásokat keresek az önkormányzatok fejlesztési elképzeléseinek megvalósításához.

- A folyamatos támadások közepette mennyire nehéz az önök munkája?

- Nyilván nehéz úgy dolgozni, hogy az embert, illetve a politikai közösséget, ahová tartozik, állandó támadások érik. Megnyugtató azonban, ha jelentős a parlamenti többség. Nem mondom, hogy az elmúlt négy év hiba nélküli volt, hiszen ekkora törvényhozási dömpinget nem is lehet hiba nélkül végigcsinálni. Úgy gondolom azonban, hogy helyes irányba indultunk el, és folytatni kell ezt a munkát, miközben a hibákat is ki kell javítani. Nagy hibának tartom, hogy a baloldal rászokott az osztogatásra. Amikor azonban például segélyeket osztogattak közmunka nélkül, az esetek többségében éppen azt érték el, hogy egyes társadalmi rétegeket végleg leszoktattak a munkáról. Ha viszont egyre kevesebb ember rendelkezik adózott jövedelemmel, megrendül a gazdaság, hiszen egyre kevesebb lesz az állam bevétele, így újabb hitelek felvételére van szükség. Ezen sürgősen változtatni kellett, és más utat kellett választani. A választások eredménye azt mutatja, hogy ezeket a törekvéseinket támogatta a társadalom nagy része is.

- Sokan kritizálják a választási kampányt, mert megint tele volt durva jelenségekkel. Mi a véleménye erről?

- Nyugodt szívvel mondhatom, hogy idén nagyon kulturált választási kampány is lehetett volna. A Fidesz-KDNP oldaláról semmilyen durvaságra sem emlékszem, de megjegyzem: a Jobbik oldaláról sem. Most éppen a baloldal volt az, amely - főleg az utolsó két-három héten - személyeskedő hazugságáradattal árasztotta el a médiát és a postaládákat. Ezt a "kultúrát" külföldről importálta a baloldali ellenzék. A szocialisták kampányguruja, Ron Werber a gyűlöletet, az ellenségeskedést hozta el mindig a választási kampányba, de ebből már nagyon elege van az embereknek. A szavazataikkal vagy éppen a távolmaradásukkal meg is büntették őket ezért a választáson. Nem értettem a szocialistákat, hogy miért ilyen segítséget hívnak maguk mellé, de ez már legyen az ő bajuk.

(V. D./promontortv.hu)