Ugrás a tartalomra

Örömfoci Nagytétényben

2014. június 28. szombat
Örömfoci Nagytétényben

Az MLSZ és Budafok-Tétény Önkormányzata összefogásával készült el a Nagytétényi Sportpálya mellett található 60x40 méteres műfüves pálya.

Június 24-én a késő délutáni órákban ünnepélyes szalagátvágással adta át Szabolcs Attila polgármester a pályát. A protokoll helyett rögtön a műgyepre mentek az átadáson megjelentek, és rövid bemelegítés után - a hazai Nagytétényi SE és az önkormányzat csapatai között - indult a meccs. Már az első félidő 5. percében megszerezte a vezetést az önkormányzat gárdája, de korai volt az öröm, mert a nagytétényi öregfiúk elkezdtek játszani, és fokozatosan felőrölték az ellenfelet, így a lefújáskor 8-4-re nyerték a pályaavatót.

Gadácsi Miklós, az önkormányzat csapatának kapitánya a mérkőzés után úgy fogalmazott: "a szó szoros értelmében örömfoci volt, és nem csak a sportszerű játék, hanem amiatt is, hogy elkészült az új pálya".
A nagytétényiek részéről Mergl László, csapatvezető értékelt. Szerinte a siker kulcsa az volt, hogy három aktív játékossal léptek pályára, akik hozták a jó formájukat.
A meccs után mindkét csapat játékosai kijelentették, hogy lesz visszavágó, sőt szeretnék, ha rendszeresen lennének barátságos mérkőzések.


A beruházásról Breinich Miklós építészmérnök, műszaki ellenőr elmondta, hogy már két éve dolgoznak ezzel a technológiával. A pálya vízáteresztő és folyamatos karbantartás - például a közelben található fákról lehulló levelek összeszedése, a műfűben található gumigranulátumok átsöprése, pótlása - mellett a műgyep élettartama 15 év.

Baki László a Nagytétényi Sportpálya vezetője nagy örömmel sétált az új pályán. "Nagyon boldogok vagyunk, mert ez a beruházás megteremti a lehetőséget, hogy az utánpótlás-nevelés újra elkezdődjön Nagytétényben is. Erre nem sokat kell várni, hiszen júliusban indul a focis napközis tábor, így az új pályát birtokba veszik a gyermekek."

Karsay Ferenc alpolgármester, aki szívügyének tartja az egészséges életmódhoz kötődő közösségi- és egyesületi sportberuházásokat úgy nyilatkozott: Budafok-Tétény településpolitikájával tudatosan törekszik arra, hogy minden városrészben ugyanazokat a feltételeket biztosítsák a kerületben élőknek. A BMTE sportcsarnoka szeptemberre készül el, emellett jó minőségű műfüves és füves pálya található a sporttelepen, ahol az utánpótlás mellett a nagyobbak, így a felnőttek is edzhetnek. Napirenden szerepel Budatétény is, ahol hasonló felújításokat szeretnének, mint Nagytétényben; emellett keresik a lehetőséget Budafok belvárosában, ahol megteremthetőek a mindennapos testmozgás, sportolás feltételei.
VD