Ugrás a tartalomra

Szúnyoggyérítés

2014. június 24. kedd
Szúnyoggyérítés










A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalos honlapján június 23-án megjelent tájékoztatás szerint a katasztrófavédelem koordinációja mellett megkezdődik a szúnyoggyérítés. A tájékoztatás szerint a fővárosi kerületek légi kémiai kezelése június 26-án lesz, míg a földi kémiai kezelés tervezett időpontja június 23-27-ig várható. A főváros XXII. kerületében légi kémia kezelés 800 ha, földi kémiai kezelés 600 ha-t érint.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátók Központja a szegedi SZEMP Air Légiszolgáltató Kft., a békési Rovért Rovar-és Rágcsálóirtó Kft. és a budapesti Corax-Bioner Biotechnológiai Zrt. által alkotott konzorciummal kötött szúnyoggyérítésre szóló szerződést.
A cégek a szúnyoggyérítéshez az Országos Tisztifőorvosi Hivatal által szúnyoggyérítésre engedélyezett irtószereket alkalmaznak. A kezelések során kiemelt figyelmet fordítanak a biztonsági és munkavédelmi előírásokra, valamint a lakosság egészségének és az élő környezet épségének védelmére. A kémiai kezelés nem jelent veszélyt az emberi szervezet számára.

A kivitelezések tervezett időpontjai, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság hivatalos honlapján elérhető tájékoztatás szerint - a XXII. kerület vonatkozásában - az alábbiak: 2014. június 23-24.










A kivitelezési időpontok az időjárás függvényében változhatnak.

Bővebb információ a szúnyogirtásról a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság hivatalos honlapján található: http://www.katasztrofavedelem.hu/index2.php?pageid=press_sajto_olvas&kid=800 link alatt.