Ugrás a tartalomra

Leány szakosztály indulhat a kosarasoknál

2014. április 18. péntek
Leány szakosztály indulhat a kosarasoknál

Balog István az előző évadban lett a Budafoki Kosárlabda Klub szakosztályvezetője, ahol tizenöt éve dolgozik. Munkája során rengeteg gyerekkel szerettette meg a kosárlabdát. Az egyesület és a kerület igazi lokálpatriótája, sokat tesz klubja és lakóhelye érdekében. Csapataival többször szerzett érmet különböző korosztályos budapesti bajnokságokon.

- Mi szólt, amikor megtudta, hogy Sport 22 díjban részesül?

- Először is nagy megtiszteltetés volt, de azért tisztában vagyok vele, hogy ez nemcsak az én érdemem, hanem a kollégáimé, az edzőtársaké is. Úgy gondolom, hogy nemcsak a kosárlabdáért és a klubért kifejtett munkánkat és erőfeszítéseinket ismerték el, hanem megmutatkozott a képviselő-testület kosárlabda iránti szeretete is.

- Melyik eredményükre a legbüszkébb?

- Tavaly az U14-es korosztállyal serdülő bajnokok lettünk. A Vasas Akadémia csapatát vertük meg. Június közepén, az utolsó mérkőzésen dőlt el a bajnoki cím az Akadémia pályáján úgy, hogy előtte háromszor kikaptunk tőlük, negyedik alkalommal pedig megvertük őket 17 ponttal. Úgyhogy ez nagyon komoly diadal volt. A gyerekek felkészültsége mind lelkileg, mind fizikailag tökéletesre sikeredett. Nekünk - a szakmai stábnak - csak asszisztálni kellett hozzá.

- Mik a további céljai?

- Az elsődleges cél, hogy a felnőtt csapatunk, amelyik tele van utánpótláskorú játékosokkal, bent tudjon maradni az NB I-ben. Ezért nagyok sokat teszünk. Próbálunk többet, jobban edzeni, de nyilván azért kell egy kis szerencse is, hogy a profi játékosok között a mi fiataljaink szép sikereket érjenek el. Az utánpótlásban pedig a következő év lesz fontos, amikor a tavalyi serdülő bajnokcsapat eggyel előrébb juthat, és esetleg kadett bajnoki címet szerezhet.

- Hogy áll az utánpótlás létszáma?

- Sokat segít, hogy az edzőink az idei tanévtől kezdve a mindennapos testnevelésórák keretein belül oktatják az alsó tagozatos tanulókat a Demjén iskolában. És mihamarabb szeretnénk beindítani a leány szakosztályunkat is.

(Kántor Klaudia)