Ugrás a tartalomra

68 éve történt

2015. január 20. kedd
68 éve történt

Január 19-én hétfőn 17 órától tartottak megemlékezést a Magyarországi Németek kitelepítésének 68. évfordulója alkalmából az Angeli úti sváb emlékhelyen a Nagytétényi Polgári Kör szervezésében. A magyar himnuszt követően a résztvevők elénekelték a magyarországi németek himnuszát is.

Karsay Ferenc polgármester beszédében emlékeztetett rá: ""Die Zeit heilt alle Wunden, azaz az idő minden sebet begyógyít. Kovács-Hajdu Albert nagytétényi református lelkész mondta, hogy a sebeket nem az idő, hanem a környezet gyógyítja be. Itt Nagytétényben is ez történt. A kitelepítések után az itt maradt emberek összekapaszkodtak és segítettek egymásnak. Az emlékhely kialakításában nem csak német felmenőkkel rendelkezők vettek részt, hanem minden nagytétényi, aki segíteni tudott. Szóval kapaszkodjunk össze: besser spater, als nie: jobb később, mint soha!""

Az eseményen beszédet mondott mégDr. Szirtes Edit, a Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, valamintegyüttérzését fejezte a kitelepített közösség tagjainak Szabolcs Attila országgyűlési képviselő is.

A megemlékezésen közel százan vettek részt és helyezték el a megemlékezés koszorúit.