Ugrás a tartalomra

Átadták a Herman Ottó Intézet új, családbarát konferenciaközpontját

2016. július 08. péntek
Az intézet budafok-tétényi konferenciaközpontja több mint 268 millió forintból újult meg.
Átadták a Herman Ottó Intézet új, családbarát konferenciaközpontját

A Herman Ottó Intézet egy éve alakult a Földművelésügyi Minisztérium háttérintézményeként a Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézetből és a Nemzeti Környezetügyi Intézetből, hogy korszerű ismeretekkel lássa el a döntéshozókat a környezet- és természetvédelem területén. A kormány döntése értelmében az intézet 2017. január elsejével átalakul, a tervek szerint gazdasági társaság formájában működik tovább.

A konferenciaközpont felavatásán Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter kiemelte: az intézet feladata jóval több, mint a szakpolitikai döntések tudományos megalapozása. Hat igazgatósága segíti a magyar vidék fejlődését, a vidéki emberek életminőségének javítását, az agrárszakképzést, a környezet és a természet védelmét - tette hozzá. 
Tevékenységének vezérfonalát a szemléletváltás, társadalmi tudatformálás, a felelős gondolkodás kialakítása adja, ebben  hangsúlyt fektet a felnövekvő generációra. Így az elődintézmények munkáját folytatva több tudományos, szakmai és szemléletformáló kiadványt adott már ki, és közreműködött számtalan rendezvényen is – emlékeztetett a miniszter.
Mezőszentgyörgyi Dávid, az intézet főigazgatója beszámolt arról, hogy az elmúlt évben több fejlesztést is elindított az intézet. Két ütemben felújították az évek óta használaton kívüli, leromlott műszaki állapotú épületeket. A beruházásokat az intézet a fenntartó Földművelésügyi Minisztérium segítségével, saját bevételei terhére tudta megvalósítani. 
A Herman Ottó Intézet alkalmazottainak létszáma közel 140, kétharmaduk nő, akik a vezetőségben is nagy arányban kapnak helyet. Az intézet elkötelezett a családtudatos humánpolitika iránt.

A rendezvényen részt vett Szepesfalvy Anna, Budafok-Tétény alpolgármestere is, aki a budafokteteny.hu-nak elmondta: példaértékűnek tartja a Herman Ottó Konferencia Központban érvényesülő családbarát szemléletet, a felújítás második ütemében ugyanis többek között egy baba-mama szoba, valamint egy madármegfigyelő játszótér is elkészült a gyerekek legnagyobb örömére.

Forrás: MTI