Ugrás a tartalomra

Átadták az Egészségügyért díjakat

2016. július 08. péntek
Elismerésben részesült Bárczyné Pollák Katalin gyógytornász és Kissné Tschürtz Márta, a reumatológiai szakrendelés asszisztense
Átadták az Egészségügyért díjakat

A Semmelweis-nap alkalmából Budafok-Tétény önkormányzatának vezetői két kerületi egészségügyben dolgozónak adták át az Egészségügyért díjat június 28-án a Városháza dísztermében.

A díjak átadása előtt a Huncutka Tagóvoda Napraforgó csoportja nyárköszöntő műsort adott elő, majd Szepesfalvy Anna alpolgármester köszöntötte az egészségügyi dolgozókat. – Július elsején lesz 198 éve, hogy megszületett Semmelweis Ignác, az „anyák megmentője”. A magyar egészségügy napja 1992 óta viseli a nevét – emlékeztetett az alpolgármester. – Nem csupán az egészségügyi dolgozók, de mindnyájan tanulhatunk Semmelweistől, aki odaadó munkája, tettrekészsége és odafigyelése révén sikerrel szorította vissza a gyermekágyi lázban meghalt betegek arányát. Az önök vállára nehezedő felelősség súlya nem csekély, hiszen az önök által megállapított diagnózisok és elvégzett kezelések azok, melyek révén a betegek visszanyerhetik egészségüket. A betegek azzal a reménnyel fordulnak orvoshoz, hogy hosszabb-rövidebb időn belül gyógyultan köszönhetnek rá ápolójukra, orvosukra az utcán. Az önkormányzathoz eljutó visszacsatolások révén elmondható, hogy még e nagy felelősség terhe alatt is, a sokszor nehéz körülmények ellenére példásan dolgoznak kerületünk egészségügyi dolgozói – hangsúlyozta Szepesfalvy Anna. Hozzátette: az önkormányzat évről évre jelentős fejlesztéseket hajt végre a kerületi egészségügyi infrastruktúrában. Az elmúlt években az új háziorvosi rendelők átadása mellett felújítottuk a Káldor Adolf Szakorvosi Rendelőt, valamint a XXII. kerületi Tüdőgondozó és Pszichiátriai, Addiktológia Gondozót. – A támogatások intenzitása az idei évben sem csökken, így terveink szerint ez év november 30-ra befejeződik a szakorvosi rendelő felújításának harmadik üteme is – jelentette be az alpolgármester.

Az idei Egészségügyért díjat Bárczyné Pollák Katalin gyógytornász és Kissné Tschürtz Márta, a reumatológiai szakrendelés asszisztense vehette át a kerület vezetőitől.
Bárczyné Pollák Katalin főiskolai képesítésű gyógytornász 1979-ben szerezte meg diplomáját. 1994 óta dolgozik a Dél-budai Egészségügyi Szolgálat Közhasznú Nonprofit Kft., illetve jogelődje alkalmazásában. Munkakörében a szakma szabályainak megfelelő protokoll alapján önállóan ortopédiai, reumatológiai, rehabilitációs gyógytornakezeléseket, tornatermi csoportos mozgásterápiás foglalkozásokat végez. Évente körülbelül 5000 beteget lát el.

Kissné Tschürtz Márta a reumatológiai szakrendelés asszisztense. Szakápolói, valamint csecsemő- és gyermekgondozói végzettséggel is rendelkezik. Feladatai közé tartozik a betegek fogadása, a betegellátással kapcsolatos adminisztratív teendők ellátása. Biztosítja a reumatológiai vizsgálatokhoz szükséges feltételeket, előkészíti a technikai és orvosi eszközöket, gyógyszereket. Közreműködik a rendelésen megjelent betegek vizsgálatánál.

Három orvos: dr. Medveczky Györgyi felnőtt háziorvos, dr. Takács Mária gyermekorvos és dr. Séta Márta felnőtt háziorvos a díjak átadása után emlékérmet vehetett át a kerületben végzett példaértékű és kiemelkedő szakmai munkájáért, nyugdíjba vonulása alkalmából. (V. D.)