Ugrás a tartalomra

Az aradi tizenhármakra emlékeztünk

2015. október 06. kedd
A Baross Gábor Telepi Polgári Kör vezetősége 2015. október 6-án délelőtt 10 órakor tartotta meg hagyományos megemlékezését a Donát-hegyen. Ezúttal a Baross Gábor Általános Iskola diákjaival és pedagógusaival közösen rendezték az ünnepséget.
Az aradi tizenhármakra emlékeztünk

A himnusz eléneklése után először az iskola diákja, Wild Vanessza szavalta el Aranyossy Ervin Az aradi vértanúk emlékére című versét. Ezután Monostoriné Szeleczky Gabriella, a Baross Gábor Általános Iskola történelemtanára ismertette ünnepi beszédében az aradi mártírok életútját, szerepüket az 1848-49-es forradalomban és szabadságharcban. Minden név említésekor megcsendült az emlékmű mellett felállított kis lélekharang.

Ezután Szűcs Írisz tanuló mondta el Ady Endre Október 6. című versét. Az önkormányzat koszorúját Karsay Ferenc polgármester, Zugmann Péter alpolgármester, dr. Répás Judit aljegyző és Sebes Gábor, a körzet önkormányzati képviselője helyezte el. A Nagytétényi Polgári Kör nevében Lászlóné Varga Éva helyezett el mécsest, míg a Baross Gábor-telepi Polgári Kör nevében Kutas Endre, Balázs Jánosné és Major Anna koszorúztak.

Tárogatón Ambrus Károly és Delényi Éva működtek közre. Az ünnepség a szózat eléneklésével zárult.

Kapcsolódó anyagok:

http://www.promontortv.hu/2015/10/12/az-aradi-vertanukra-emlekeztek-a-donat-hegyen-2/

http://www.promontortv.hu/2015/10/12/az-aradi-vertanukra-emlekeztek-a-nadasdy-iskolaban/