Ugrás a tartalomra

Az egészségügyben dolgozókat ünnepelték a Városházán

2017. június 30. péntek
Az önkormányzat minden évben köszönetét fejezi ki azoknak, akiknek mindennapjait a gyógyítás és az egészségre nevelés tölti ki. A Semmelweis napi ünnepségen emlékérmet kaptak a nyugdíjba vonuló orvosok és védőnők, emléklapot vehettek át a címzetes főorvosok, és köszöntötték a dr. Bálint Béla-díj idei kitüntetettjeit.
Az egészségügyben dolgozókat ünnepelték a Városházán

A Semmelweis Ignác születésnapja alkalmából összegyűlteket Zugmann Péter alpolgármester köszöntötte. Beszédében az „anyák megmentőjét” méltatta: „Semmelweis Ignácban a magyar orvostudomány egyik kiemelkedő alakját tiszteljük, a bizonyítékokon alapuló orvoslás egyik előfutárát. (…) A tények feltétlen tisztelete és a betegek érdekének mindenek elé helyezése vezette útján.” Elmondta, az önkormányzat minden lehetőséget megragad, hogy az egészségügyben dolgozók munkáját segítse.

A beszéd után a Maci tagóvoda kedveskedett énekes, táncos, nyárköszöntő műsorral a megjelenteknek.

Az előző évektől eltérően az Egészségügyért díjat június 21-én, a Kerület napján, Záborszky Nándor születésnapján adták át a Klauzál Házban a többi, önkormányzat által alapított díjjal együtt. A díj 2017-től kezdve a Dr. Bálint Béla-díj nevet viseli a Baross-telep első körorvosának tiszteletére. A Kerület napján az egészségügy javításában, fejlesztésében kimagasló, maradandó eredményéért Dr. Bálint Béla-díjat vehetett át André Béláné, aki közel 30 éve dolgozik védőnőként Nagytétényben. Szakmai tudása, empátiája, hangyaszorgalma, a családokkal való kedvessége tette méltóvá a díjra. Dr. Bálint Béla-díjjal fejezte ki elismerését az önkormányzat Dr. Kiss Norbertnek, a Káldor Adolf Szakorvosi Rendelő ügyvezető igazgatójának is, aki szakmai tudásának és személyiségének köszönhetően olyan légkört alakított ki a rendelőben, ahol dominál az értékrend és a betegek tisztelete. Az ünnepségen Németh Zoltán alpolgármester és Zugmann Péter köszöntötte a díjazottakat.

Budafok-Tétény önkormányzatának vezetése emlékéremmel fejezte ki elismerését és nagyrabecsülését nyugdíjba vonulása alkalmából Pintér Lászlóné területi védőnőnek és Dr. Vadász András házi gyermekorvosnak.

Azok az orvosok, akik 20 éven keresztül folyamatosan körzeti háziorvosi, gyermekorvosi vagy fogorvosi feladatokat láttak el, a címzetes főorvosi cím használatára jogosultak. Az erről szóló emléklapot átvehette: Dr. Beregi Katalin háziorvos, Dr. Meláth Dorottya háziorvos, Dr. Németh Emese háziorvos, Dr. Tihanyi Gyöngyi háziorvos, Dr. Herendi Mónika háziorvos, Dr. Bárdos Judit háziorvos, Dr. Guller Zoltán háziorvos, Dr. Horák Tibor háziorvos, Dr. Almási Pál háziorvos, Dr. Spankovics Károly háziorvos, Dr. Huszti Katalin házi gyermekorvos, Dr. Tóth Márta házi gyermekorvos, Dr. Verbényi András házi gyermekorvos, Dr. Eszenyi Mária fogorvos és Dr. Csiba Ildikó Erzsébet fogorvos. A köszöntések után kötetlen formában, állófogadással folytatódott az ünneplés. 

Karsay Ferenc polgármester részt vett a Szent Imre Egyetemi Oktatókórház Semmelweis napi ünnepségén, ahol Prof. dr. Bedros J. Róberttel, a kórház főigazgatójával és dr. Kiss Norberttel, a Káldor Adolf Szakorvosi Rendelő ügyvezető igazgatójával együtt megkoszorúzta a kórház elhunyt dolgozóinak tiszteletére állított emléktáblát.