Ugrás a tartalomra

Az egyenruha volt az álmom

2018. szeptember 04. kedd
Záborszky Nándor-díjat vehetett át Zsoldos László
Az egyenruha volt az álmom

A Záborszky Nándor-díj átadása után meghatódva válaszolt kérdéseinkre a díjazott, Zsoldos László rendőr főtörzsőrmester.

– Gondolta-e gyermekkorában, hogy ilyen elismerést vehet majd át kiváló rendőri munkájáért?
– Nem gondoltam és még most is nehéz elhinnem, de nagyon örülök és köszönöm mindenkinek. Már gyermekkoromban vonzott az egyenruha, pedig a családban nem volt egyetlen rendőr sem. A szülőföldemen, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében jelentkeztem egy rendészeti gimnáziumba, majd a miskolci rendészeti szakközépiskolát is elvégeztem. 2005-ben a budaörsi rendőrkapitányság közrendvédelmi osztályának állományában kezdtem el dolgozni mint fogdaőr. Négy évvel később kérésemre áthelyeztek a XXII. kerületi rendőrkapitányság állományába járőrvezetői beosztásba, nem sokkal később körzeti megbízott lettem.
– Mi a feladata egy körzeti megbízottnak?
– Az én területem a XXII. kerületen belül a nagytétényi rész. A szolgálatom úgy telik, hogy az eligazításon megkapom, mik történtek a körzetemben, és ott felveszem a kapcsolatot az érintett állampolgárokkal. Miután én is Tétényben lakom, így jól ismerek mindenkit és a lakók is engem, így sokszor keresnek meg, ha valami problémájuk akad. Folyamatosan kapcsolatban vagyok az intézményekkel és az idősekkel, tanácsokkal segítek nekik, hogy ne essenek a csalók áldozatául. Szeretem még a munkában, ha egy bűnesetben kutatómunkát kell végezni, és végül sikerül elfogni az elkövetőt.
– Budafok-Tétény olyan, mint egy nagy falu a város szélén. Milyen itt a munka és az élet?
– Nagyon jó a csapat, remekül tudunk együtt dolgozni a kollégákkal, és mindig a szülőföldem jut eszembe, mert ott is nagyon kedvesek az emberek. Szeretek itt élni és segíteni másoknak. Nagyon sok fiatal érkezett és érkezik a kapitányságra, így mentori feladatot is ellátok. Jó érzés őket tanítani és bevezetni a rendőri munka rejtelmeibe.
– Jelenleg a körzeti megbízotti alosztályon dolgozik, van-e terve az előrelépés irányába?
– Most elértem a pályám csúcsát, de persze van innen feljebb is. A rendőrtiszti főiskola elvégzése egy újabb lépés lenne, de most ezt nem tervezem. Szeretem azt, amit most csinálok.
– Szabadidejében mivel foglalkozik?
– Van két gyönyörű gyermekem és egy csodálatos feleségem, akikkel a legtöbb időmet töltöm munka után. Imádunk kirándulni és strandolni, amit most, a nyári melegben, ahányszor csak lehet, meg fogunk tenni. (Viszkocsil Dóra)