Ugrás a tartalomra

Az elsők között a budafoki kisfocisták

2015. szeptember 02. szerda
Nyolc meccséből hatot magabiztosan megnyert, és bronzérmes lett a Budafok LC U13-as csapata
Az elsők között  a budafoki kisfocisták

Több sportágban rendezték meg nemrég Kaposváron a 11. INTERSPORT Youth Festivalt. A versenyszámok között volt a labdarúgás is, amelyen a Budafoki LC, 2002-es (U13) korosztállyal vett részt, s kitűnő eredményt ért el. Gyerek focistáink a tizennégy csapatos tornán az elődöntőbe, azaz a legjobb négybe meneteltek. A kánikulában, életükben először, öt nap alatt nyolc mérkőzést játszottak nagypályán!

Edzőjük, Gál Lajos elégedett lehet a csapat teljesítményével, hiszen a nyolcból hat meccset megnyert, igaz, mindkétszer egyiptomi együttestől kapott ki. (Annak idején az Aranycsapat is vereséget szenvedett az egyipitomiaktól.)
– Ennyivel jobb az egyiptomi foci? – érdeklődtem Gál Lajostól a gratuláció után.
– Nem mondanám, de a csoportmérkőzésen az Eagles ellen pihentettem néhány meghatározó játékosunkat, így is a döntetlen lett volna a reálisabb eredmény – válaszolta. – Az elődöntőben pedig az Alexandra egyértelműen jobb volt, igaz, fizikálisan is erősebbek, nagyobbak voltak a labdarúgói. Összességében azonban elégedett vagyok az elért eredményünkkel, a négy közé jutással, hiszen fiaink most játszottak először nagypályán sorozatmérkőzéseket kétszer harminc percben és negyvenfokos kánikulában, öt napon keresztül! A mezőnyből kiemelkedett a végső győztes, a horvát csapat „hatvanas”(!) gólkülönbséggel. Egyébként csak jókat mondhatok erről a magas színvonalú tornáról, amely nagy élmény volt a gyerekeknek, a szülőknek és az edzőknek egyaránt. Az U13-as korosztálynak pedig nagyon jó felmérő volt a következő idényre, a nagypályára való átállásra. A fesztivál csapatépítő szerepét is kiemelném. Köszönet mindenkinek, aki segített létrehozni ezt az utat, szülőknek, edzőknek és a Budafoki Labdarúgó Clubnak, s persze a gyerekeknek, akik rúgták a gólokat.
– Mégis, kiket emelne ki? 
– Az egész csapatot dicséret illeti, de talán Lossonczy Pált, Vaár Dánielt, Dioszegi Ádámot és Harsányi Dánielt – aki a gólkirályunk is volt hét góllal – emelném ki. (Temesi László)