Ugrás a tartalomra

Az idei budafoki betlehemes fáklyás séta zárásaként átadták az új közösségi teret Budafok belvárosában

2015. december 22. kedd
A hagyományos betlehemes körmenet utolsó állomása volt a napokban elkészült új közösségi tér. Az utcabútorokkal és növényekkel gazdagított terület a kerület főterévé válhat.
Az idei budafoki betlehemes fáklyás séta zárásaként átadták az új közösségi teret Budafok belvárosában

Budafok-Tétény önkormányzata idén is megszervezte a kerület hagyományos fáklyás felvonulását, betlehemesét. A helyszínek sorrendje a korábbi évekhez képes némileg módosult: Szent Lipót templom, református templom, evangélikus templom, Budafoki Szomszédok Piaca. A nemrég átadott Budafoki Szomszédok Piaca bejáratánál, a régi piac helyén kialakított közparkban előbb Karsay Ferenc polgármester, majd Szepesfalvy Anna alpolgármester köszöntötte a körmenet résztvevőit és ünnepélyesen bejelentették: elkészült - a nagyrészt fővárosi TÉR-KÖZ pályázati forrásokból finanszírozott - új közösségi tér, mostantól a kerület lakosai használhatják azt sétáló- találkozóhelyként, pihenőparkként.

Karsay Ferenc polgármester külön megköszönte a beruházásért felelős vezetőknek az elvégzett munkát, a péntek esti ünnepi műsor szervezőinek, fellépőinek az emlékezetes művészi produkciót, Sárhegyi Zoltán plébános úrnak, Nagy Péter és Hokker Zsolt lelkész uraknak a szolgálatot, a téren osztott forralt bor és tea biztosítását pedig a Soós István Borászati Iskolának. A rendezvényen az önkormányzat által megjelentetett 2016-os – kerületi archív fotókból összeállított - naptárához is hozzá juthattak az érdeklődők. A betlehemes felvonulás résztvevői a Budafok-Tétényi Baráti Körök Egyesülete jóvoltából ízletes töltöttkáposzta-kóstolót is kaptak.

 

Karsay Ferenc polgármester és Szepesfalvy Anna alpolgármester ünnepi beszédét itt hallgathatják meg: (mp3)