Hírek

Az igazi Vonáról egy FB bejegyzése kapcsán
Szabolcs Attila, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője, a parlament nemzeti összetartozás bizottsága alelnöke is nyilatkozott a témáról.
2017-09-04

Amint arról a médiából már értesülhettek a polgárok, a Fidesz tájékoztató kampányt indított Vona Gábornak, a Jobbik elnökének nyugdíjasokat sértő mondataival kapcsolatban. Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója sajtótájékoztatóján kijelentette, a Jobbik elnökét többször felszólították, kérjen bocsánatot azoktól, akiknek az önbecsülésébe gázolt a szavaival, de erre Vona Gábor nem volt hajlandó annak ellenére sem, hogy nyugdíjas szervezetek is ezt kérték tőle. Felszólítjuk a Jobbik helyi elnökét, hogy Vona Gábor helyett legalább ő kérjen bocsánatot a magyar nyugdíjasoktól! – mondta a budafokteteny.hu-nak a kerületben tartott sajtótájékoztatóját követően Szabolcs Attila, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője.

 

Immár több mint egy hónapja, hogy Vona Gábor, a Jobbik elnöke tűrhetetlen és elfogadhatatlan stílusban sértegette az időskorú embereket. Egy Facebookon tett bejegyzésével sikerült hárommillió időskorút megsértenie és az önbecsülésükbe gázolnia.

Vona Gábor azt mondta a magyar nyugdíjasok egy jelentős részéről, hogy:

a „szájukból a szennyvíz folyik”, a „szemeikben gyűlölet lobog”, „bácsikák és nénikék magukból kivetkőzve ugranak egymásnak, vért akarnak ontani remegő kezeikkel”, „ordibálnak trágárul és hörgik fel a 20. század minden traumáját”. Ez tűrhetetlen és elfogadhatatlan! – mondta Szabolcs Attila.

 

Az országgyűlési képviselő szerint Vona Gábornak azonnal vissza kellene vonnia ezeket a szavakat és bocsánatot kellene kérnie azoktól, akiket megsértett: a magyar nyugdíjasoktól!

Hozzátette, Vona Gábor nyilatkozatainak köszönhetően bepillantást nyerhettünk abba, hogy a Jobbik elnöke valójában hogyan beszél és gondolkodik a nyugdíjasokról. Gúnyolódik a remegő kezükön, bevásárlókocsijukon, fejükre olvassa az öregedést, a 20. század gyötrelmeit és veszteségeit, és azt is, hogy véleményük van a világról.

 

A Fidesz és több nyugdíjas szervezet (Idősek Tanácsa, Nyugdíjasok Szociális Fóruma) ezért felszólította Vona Gábort és a Jobbikot, hogy kérjenek bocsánatot a nyugdíjasoktól!

Egy hónapja várunk erre a bocsánatkérésre, azonban nem várhatunk tovább. Az a véleményünk, hogy tájékoztatni kell az embereket arról, mi hangzott el, miket mondott a Jobbik elnöke. Ezért ezekben a napokban telefonon és e-mailben keressük meg azokat, akik írásban felhatalmazták a pártot a kapcsolattartásra, hogy informáljuk a nyugdíjasokat, miket mondott a Jobbik elnöke – mondta a Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselő.

 

Úgy fogalmazott, tudjuk, hogy a Jobbik elnöke bármit megtenne a pénzért és a hatalomért, de ettől még egyetlen társadalmi csoportot sem minősíthet ilyen szavakkal. Vona Gábor egy olyan korosztályt sérteget, amely évtizedekig hátán vitte ezt az országot. Semmilyen politikai véleménykülönbség nem adhat alapot a Jobbik botrányos álláspontjára. Mivel Vona Gábor már több mint egy hónapja nem kér bocsánatot, felszólítom a Jobbik helyi elnökét, Staudt Gábort, hogy legalább ő kérjen bocsánatot! – mondta sajtótájékoztatóján Szabolcs Attila, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője, a parlament nemzeti összetartozás bizottsága alelnöke.