Ugrás a tartalomra

Az ország szépe Budafokon

2017. július 07. péntek
Koroknyai Virág szépségkirálynő és édesapja egyre jobban kötődik Budafokhoz
Az ország szépe Budafokon

Az idei Miss World Hungary győztesének, Koroknyai Virágnak az édesapja, Tamás öt éve Budafokon dolgozik. Édesapjával együtt Virág is gyakran megfordul a kerületben, különösen a borfesztivált kedvelik.

– Mi ösztönzött, hogy elindulj a Miss World Hungary versenyen?

Koroknyai Virág: – Már gyerekkoromban is több szépségversenyen indultam, 2010-ben pedig megnyertem a Little Miss Hungaryt. Már akkor eldöntöttem, hogy ha betöltöm a tizennyolcat, akkor indulok majd a Magyarország Szépe versenyen.

– Szülőként hogyan tudta támogatni a felkészülést, és mi volt ebben a legnehezebb?

Koroknyai Tamás: – Virág gyakorlatilag feladta az egész addigi életét, hogy részt vehessen a versenyen: felmondott a munkahelyén, és nem kezdett el még tanulni sem. A döntő előtt pedig részt vett egy kéthetes felkészítő táboron, ami szintén nem volt könnyű. Mi persze folyamatosan támogattuk, hogy meg tudja hozni a döntéseit, a legnehezebb azonban szerintem az, hogy meg tudjuk védeni olyan dolgoktól, amiket esetleg még nem tud felmérni vagy kezelni. De nagyon örülünk a sikerének, mert egy győztesre mindig büszke az ember.

– Mit jelent számodra az, hogy a világversenyen majd Magyarországot képviseled?

K. V.: – Ez nagyon nagy felelősség, de örömteli teher. Nem először képviselem egyébként Magyarországot, mivel a Little Miss Hungary után is részt vettem már egy világversenyen. Mindenesetre most is nagyon fogok készülni, rövid pihenő után június végétől megkezdődnek a programok. Többek között nyelvtanfolyamon, illetve kommunikációs tréningen fogok majd részt venni.

– Mit gondolsz, mi volt számodra a siker titka, mi kell ahhoz, hogy valaki megnyerjen egy ilyen versenyt?

K. V.: – Azt kell hogy mondjam, a külső szinte mellékes dolog. Nyilván fontos szempont, de a magabiztosság és a kisugárzás sokkal lényegesebb. Én például már a táborban nagyon pozitív voltam: sokszor odajöttek hozzám a többiek, és azt mondták, hogy amikor elment a kedvük, rám néztek, és erőt merítettek abból, hogy én mosolyogtam. Ez pedig szerintem nagy dolog. Örülök, hogy át tudtam adni nekik valamit az energiámból.

K. T.: – Az emberek csak az élő show-t látják, de már a táborban nagyon sok minden kiderül. És nemcsak a versenyen, hanem a felkészülésen is múlik, hogy egy világversenyre végül kit küldenek ki.

K. V.: – Pont ezért nagyon hasznos a felkészítő tábor: Kínában a világversenyen majdnem egy hónapot töltök majd teljesen egyedül, önállónak kell lennem, emellett pedig a legjobb formámat kell hoznom. A táborban kiderült, hogy ki az, aki erre alkalmas lehet, mert volt olyan lány, aki már a harmadik napon feladta, és hazament.

– Hogyan emlékszik, Virág gyermekkorában is ilyen nyitott volt, szeretett szerepelni?

K. T.: – Igen, mindig nagyon önálló és mozgékony gyerek volt, és kiskorától kezdve sportolt. Korábban táncolt, de sajnos szerzett egy sérülést. Még így is harmadik lett a világbajnokságon, de aztán már nem tudta folytatni. Januárban műtötték meg, és valószínűleg fog még sportolni, de a versenyzés már nem szerepel a tervei között.

– A sportban szerzett tapasztalatokat a szépségversenyen tudtad hasznosítani?

K. V.: – Igen. A sport megtanít, hogy nemcsak veszíteni, hanem nyerni és tudni kell, és nem szabad elszállni. Ezek a tapasztalatok az élet minden területén jól jönnek, legyen szó akár iskoláról, vagy bármilyen más megmérettetésről.

– Jelenleg a kínai világversenye készülsz. Vannak már további, hosszú távú terveid?

K. V.: – Még nincsenek hosszú távú terveim, nem tudom, hol fogok később elhelyezkedni. Két évig egy irodában dolgoztam, és akkor jogra akartam jelentkezni, de végül nem felvételiztem. Azért indultam el ezen a versenyen, mert ez az a világ, ahol jól érzem magam, ezért szeretnék a jövőben is ezen a területen maradni, esetleg brandet építeni. Illetve a céljaim közé tartozik az is, hogy segítsem a hátrányos helyzetű gyerekeket, mivel úgy gondolom, nagyon fontos, hogy minél többen felhívjuk rájuk a figyelmet.

(Izsó Zita)

Az ország szépe Budafokon