Ugrás a tartalomra

Balatoni úti körforgalmak: a Tanító utcait már használhatja a közúti forgalom, a Háros utcánál kezdődik az építés

2019. április 10. szerda
Az arra közlekedők április 10-től, szerdától korlátozásokkal, lezárásokkal számoljanak a Háros utcánál és a Kőérberki utcánál.
Balatoni úti körforgalmak: a Tanító utcait már használhatja a közúti forgalom, a Háros utcánál kezdődik az építés

A két Balatoni úti csomópontban a Fővárosi Önkormányzat megbízásából, a Budapesti Közlekedési Központ beruházásában alakítanak ki körforgalmat a térség biztonságosabb közlekedése érdekében. A már megépült, Tanító utcai körforgalmú csomópont három ki-, illetve bejárattal rendelkezik, forgalomba helyezésével újra az eredeti útvonalán jár április 10-től a 150-es buszjárat. A Háros utcában kezdődő építési munkák miatt szerdától változik a Kőérberki utca és a Háros utca forgalmi rendje, a Balatoni út érintett szakaszán pedig 30 kilométer/órás sebességkorlátozás lesz érvényben; a korlátozások miatt a 141-es és a 941-es busz útvonala kis mértékben változik, azonban mindkét buszjárat továbbra is érinti menetrend szerinti megállóit. A Háros utcai körforgalom várhatóan június közepére készül el.

Használhatják az autósok a Tanító utcai körforgalmat

 

A fejlesztés közbenső fázisaként a közúti forgalom április 10-től, szerdától használhatja a körforgalmat a Balatoni úton a Tanító utcánál. Az új forgalmi rendnek köszönhetően kényelmesebb és biztonságosabb lesz a közlekedés: a korábbi kereszteződésben nehéz volt a Balatoni útról balra kanyarodni, a benzinkút felől pedig csak jelentős várakozást követően tudtak az autósok a Balatoni útra hajtani. Az új körforgalom útpályája 6 méter széles, egy forgalmi sávval és három ki-, illetve bejárattal rendelkezik. A fejlesztéshez kapcsolódóan megújult a közvilágítási hálózat, a vízelvezetés. A legfelső aszfaltréteget a Háros utcai körforgalom átadása előtt marják majd föl az útpályára, ugyanilyen határidővel történik majd meg a zöldfelületek rendezése és a torkolati ágakra kerülő gyalogátkelőhelyek felfestése is. Ezért a BKK kéri, hogy a járművezetők fokozott figyelemmel vezessenek a helyszínen.

Megnyitják a forgalom előtt a Tanító utcai torkolatot is, ennek köszönhetően április 10-től újra menetrend szerinti, eredeti útvonalán jár majd a 150-es buszjárat.

 

Elkészült a Klauzál Gábor utcában az útpálya helyreállítása

 

Április 10-től, szerdától ismét járható a Klauzál Gábor utca, a közműmunkálatok, a rézsű újraépítése és az útpálya helyreállítása befejeződött. Mindkét irányba újra a Klauzál Gábor utcán közlekedik a 101E, a 101B, a 150-es és a 941-es autóbusz.

 

Indul az építkezés a Háros utcai csomópontban

 

A Tanító utcai átadásával egyidőben elkezdődik a Háros utcai, jelenleg nehezen átlátható kereszteződés körforgalommá alakítása. A csomópontban 8 méter széles útpályájú, négyágú körforgalmat építenek ki. Átadása után a Balatoni út északi oldalán lévő szervizút a Kamaraerdei út felől lesz megközelíthető. A Kőérberki utca torkolati részén és a Háros utcán az Arany János utcai torkolatnál gyalogátkelőhelyet alakítanak ki, amely a Balatoni úton már jelenleg is meglévő zebrához vezet majd. A csomópontban lévő buszmegállók újonnan épülő járdán lesznek megközelíthetők. A zöldfelületeket itt is jelentősen bővítik majd.

 

Az építkezés miatt április 10-től, szerdától a Kőérberki utcát a 29. házszám előtt lezárják, ezért az zsákutca lesz a Pedellus utca felől. A Háros utcát egyirányúsítják a Balatoni út felől kezdődően az Arany János utca felé. Az Arany János utcában megállási tilalom lép életbe. A Balatoni úton továbbra is biztosított lesz a kétirányú forgalom, a munkaterület környékén azonban 30 kilométer / órás sebességkorlátozás lesz érvényben. A városközpont felől érkezők számára a Háros utcába balra kanyarodásra kanyarodósávot jelölnek ki. A korlátozások miatt kis mértékben módosul az ott közlekedő 141-es és a 941-es busz útvonala, ugyanakkor mindkét buszjárat továbbra is érinti minden menetrend szerinti megállóját, mindössze az Antalháza megállóhely-párt helyezik át 30-40 méterrel előrébb.

A Háros utcai körforgalom várhatóan ez év június közepére készül majd el.

 

Forrás:https://bkk.hu/2019/04/balatoni-uti-korforgalmak-tanito-utcait-mar-hasznalhatja-kozuti-forgalom-haros-utcanal-kezdodik-az-epites/