Ugrás a tartalomra

Bátorság és boldogság

2019. február 09. szombat
Sportos civil szervezet a Budafok-Tétény Baráti Körök Egyesülete
Bátorság és boldogság

A Budafok-Tétény Baráti Körök Egyesülete emblémáján egy nagy zöld B betű látható, mely a barátságot és a boldogságot jelenti. A civil közösség tavalyi évét Horváth Józsefné, az egyesület elnökségi tagja értékeli.

– A Budafok-Tétény Baráti Körök Egyesületének életében nagyon fontos a sport. Milyen hagyományos és új rendezvények voltak a tavalyi évben, ami az együtt töltött mozgással kapcsolatos?
– A Baráti Körök Kupája sportrendezvényünk négy sportágat foglal magába, a bowlingot, a labdarúgást, az asztaliteniszt és a lövészetet. Kerületi vállalkozások, civil szervezetek és közfeladatot ellátók számára hirdetjük meg ezt a baráti versenyt. A részt vevő csapatok nyolcvan százaléka állandó, 20 százaléka változó, ennek oka a munkahelyi elfoglaltság. Egyesületünk tagságának az együtt töltött mozgást a tavaszi időszakban Baráti sportnappal bővítettük, mely igazából ügyességi csapatjátékot takar, ősszel szeinor olimpiát rendezünk. Új rendezvényünk a Nosztalgia táncparti, melynek népszerűsége, látogatottsága hónapról hónapra emelkedik. Élőzenére, a 60-as, 70-es, 80-as évek kedvelt slágereire táncolhatnak a párok.
– A sport mellett a kultúra is főszerepet kap az egyesület életében. Milyen rendezvények voltak, és kik léptek fel a székház színpadán?
– Az elmúlt évben Nőnapon Badár Sándor humorista volt a vendégünk. Idősek napján Szóka Júlia operettprimadonna műsorával kedveskedtünk tagságunknak. Hagyományos Zenés időutazás rendezvényünkre, mely nyilvános, Mikó István színművészt és Éles István humoristát hívtuk meg.
– A Tóth József utcai székházban milyen klubokon és tanfolyamokon vehetnek részt az érdeklődők?
– Székházunkban működik a Nyugdíjasklub, a Turisztikai és Gyalogtúra klub, az Erkel Ferenc Művészklub, a Pingpong klub és a Meridián torna. A tanfolyamaink kicsiknek és nagyoknak egyaránt szólnak. Ilyen a Budafoki Kempo, a Capoeira, a Törpördög gyermekbalett, a Hatha jóga, az Iskola előkészítő foglalkozások, a Női torna, a Dancing Soul Táncstúdió és a gerincjóga.
– Az idei évnek milyen tervekkel vágtak neki az egyesület tagjai?
– Továbbra is szeretnénk a kedvelt programjainkat megtartani, melyet tagjainknak és a kerületi polgároknak is szervezünk. Az idei évben a mi szervezetünk ad otthont a Civil Szervezetek Napjának. Terveink közt szerepel a szenior táncverseny megrendezése is. Abban bízunk, hogy ismerve a kerület táncot, zenét szerető lakosságát, nemcsak a táncestekre, de erre a versenyre is szívesen beneveznek. (Viszkocsil Dóra)