Ugrás a tartalomra

Belealudtak a hajrába

2019. május 25. szombat
Amióta biztossá vált a bennmaradás, nem nyert meccset a Budafok
Belealudtak a hajrába

A már régen kiesett, sereghajtó Monor elleni 2-1-es vereséggel fejezte be a 2018–2019-es NB II-es szezont a BMTE labdarúgócsapata, méghozzá a 16. helyen, kilenc ponttal a „vonal felett”. Ebben a mondatban sajnos minden benne van, ami az utolsó öt fordulót jellemezte.

„Egy hónapja még a mennyben éreztük magunkat, most pedig saját magunkat vertük meg. Ezzel a hozzáállással én és a klub sem képes azonosulni, mert nem ilyen csapatot szeretnék, hanem olyat, amelyik a jövőben jelentős célokért küzd.”

Ezeket a mondatokat Csizmadia Csaba vezetőedző nyilatkozta a mérkőzés lefújása, egyszersmind a bajnoki záróra után, ami azt jelenti, hogy nem repesett a boldogságtól az aktív labdarúgástól az előző, a Balmazújváros elleni meccs utolsó percében búcsúzó kőkemény szőke hátvéd. A jelek szerint nem a biztos bennmaradás felett érzett öröm határozta meg Csizi kedélyállapotát, hanem az utolsó öt forduló vesszőfutása.

Kovács Dávid, aki 16 találatával a csapat gólkirálya lett, ugyancsak keserűen idézte fel a bajnoki hajrát.

„Amikor öt fordulóval ezelőtt a Tiszakécske ellen matematikailag is bebiztosítottuk NB II-es tagságunkat, és alattunk húzták meg azt a bizonyos vonalat, valahogy elégedettség szállta meg a csapatot – mondta lapunknak a támadó, aki még egy évig biztosan a BMTE játékosa lesz. – Attól kezdve nem nyertünk meccset, és végül a tizenhatodik helyen fejeztük be az idényt. Vasárnap Monoron is az volt, hogy sorra dolgoztuk ki a helyzeteket, amelyeket elpuskáztunk, ők pedig rúgtak kettőt, és elúszott a meccs. Úgy tűnik, belealudtunk a hajrába, és ez nem jó. Túlságosan is megnyugtatott bennünket, hogy nem eshettünk ki.”

„Kokó” ennek ellenére bizakodó az új bajnoki idényt illetően.

„Kevés NB II-es csapat készülhet ilyen ideális körülmények között, ilyen szép stadionban, mint mi, és ezt jó játékkal kell meghálálnunk. Úgy gondolom, a következő bajnokságban a tabella első felében tudunk végezni, akár még az első nyolc között is” – ígérte.

A szerződéshosszabbítások tehát jól haladnak. Filkor Attila, Ihrig-Farkas Sebestyén, Khiesz Kornél és Vankó Imre egyaránt egy évvel, 2020-ig hosszabbította meg idén nyáron lejáró szerződését. Korábban csapatkapitányunk és házi gólkirályunk, a mostani szezonban – mint említettük – 16 találatnál megálló Kovács Dávid, továbbá Fekete Máté, Króner Martin, Vass Máté, Vaszicsku Gergő és Veszelinov Vladimir is meghosszabbította kontraktusát klubunkkal.

Az idény hivatalos lezárása a csütörtöki ünnepi ebéd lesz a Kopaszi-gátnál.

(Ch. Gáll András)