Ugrás a tartalomra

Bemutatkoztak a kerületi iskolák

2018. december 14. péntek
Tíz intézményt ismerhettek meg a Suli Vár programon
Bemutatkoztak  a kerületi iskolák

Tíz állami fenntartású kerületi általános iskola és egy egyházi iskola mutatkozott be november 17-én a Suli-Vár iskolaválasztó programon, melyet immár második alkalommal a Dél-budai Tankerületi Központ szervezett meg a Klauzál Házban. A szülőket és a gyerekeket Vízhányó Éva tanügyi igazgatási referens köszöntötte a megnyitóünnepségen.

Tíz évvel ezelőtt, amikor még az önkormányzatok voltak az iskolák fenntartói, Budafok-Tétény önkormányzata azért találta ki a Suli-Vár iskolaválasztó rendezvényt, hogy a szülők egy időben, egy helyen, minél alaposabb ismeretekkel a birtokukban dönthessék el, hogy melyik intézmény a legalkalmasabb gyermekük számára. Ez a kezdeményezés az első perctől kezdve nagy siker volt, hiszen a szülők minden iskola nevelési programját megismerhették, és nemcsak az igazgatóval, hanem a leendő elsős tanítókkal is beszélgethettek, kötetlen formában. Németh Zoltán alpolgármester elmondta, nagy öröm látni a hatalmas nyüzsgést az épületben. Hozzátette: Igaz, az iskolák már nem a mi fenntartásunk alá tartoznak, de mégis a magunkénak érezzük, így a pedagógusok jutalmazásával, a diákoknak szánt ajándékcsomagok átadásával és az intézmények felújításával próbálunk segíteni a kerületi iskoláknak.
A rendezvényen találkozhattak a szülők ökoiskolával, sportiskolával, két tannyelvű iskolával, művészeti és egyházi iskolával is. Amíg a felnőttek beszélgettek, addig a gyerekek az adott intézmény diákjaival próbálhattak ki különféle ügyességi feladatokat. Nagyon sok szülő céltudatosan ment oda egy-egy asztalhoz és kérdezett az iskola oktatási módszereiről, programjairól, de voltak olyanok is, akik itt szembesültek a színes kínálattal. Egy külön teremben a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat XXII. kerületi tagintézményének szakemberei adtak egyéni tájékoztatást az iskolaérettség követelményeiről és az erre irányuló vizsgálatok folyamatáról. Mindeközben a gyerekek kipróbálhatták a fejlesztőeszközöket és a különböző játékokat. (Viszkocsil Dóra)