Ugrás a tartalomra

Biztonságosabb közlekedés a Balatoni úton: átadják a Háros utcai körforgalmat is

2019. szeptember 13. péntek
Átadják a forgalomnak a Balatoni út XXII. kerületi szakaszán a Háros utcánál elkészült körforgalmú csomópontot 2019. szeptember 14-én, szombaton.
Biztonságosabb közlekedés a Balatoni úton: átadják a Háros utcai körforgalmat is

A Tanító utcai kereszteződésnél már áprilisban átadták a körforgalmat – a Balatoni út két fontos csomópontjánál a Fővárosi Önkormányzat megbízásából elvégzett fejlesztésnek köszönhetően biztonságosabbá vált, illetve válik a közlekedés. A Háros utcai körforgalom átadásával az érintett 141-es és 941-es buszjárat szeptember 16-tól, hétfőtől újra korlátozások nélkül, eredeti útvonalán közlekedik.

Szeptember 14-től, szombattól használhatják az autósok a Balatoni út Háros utcai csomópontjánál elkészült körforgalmat. Ettől a naptól feloldják a Háros utca és a Kőérberki út forgalmának korlátozását is. A csomópontban október elejéig még lesz munkavégzés, ez azonban már nem igényli a közúti forgalom folyamatos korlátozását. Az érintett buszjáratok – a 141-es és a 941-es busz – szeptember 16-tól, hétfőtől újra eredeti útvonalán jár. A Háros utcai csomópontban egy négyágú, 8 méter széles útpályájú körforgalmat építettek ki, átadásával a Balatoni út északi oldalán lévő szervizút a Kamaraerdei út felől lesz megközelíthető.

A térség biztonságosabb közlekedése érdekében a Balatoni út két forgalmas csomópontjában, a Tanító utcai és a Háros utcai kereszteződésben alakítottak ki körforgalmú közlekedési rendet a Fővárosi Önkormányzat finanszírozásával, a Budapesti Közlekedési Központ beruházásában. A Tanító utcai, 6 méter széles, háromágú körforgalmat idén áprilisban adták át, a beruházáshoz kapcsolódóan itt felújították a közvilágítási hálózatot és a vízelvezetési rendszert. (Bővebb információk: bkk.hu/2019/04/balatoni-uti-korforgalmak-tanito-utcait-mar-hasznalhatja-kozuti-forgalom-haros-utcanal-kezdodik-az-epites).

 

Forrás: https://bkk.hu/2019/09/biztonsagosabb-kozlekedes-balatoni-uton-atadjak-haros-utcai-korforgalmat/