Ugrás a tartalomra

BMTE, a szerethető focicsapat! - a sportos kerületről a borfeszten - FRISSÍTVE!

2017. szeptember 21. csütörtök
Pódiumbeszélgetés a BMTE-sikerekről a 28. Budafoki Pezsgő- és Borfesztiválon. Beszélgetőtársak: Prukner László vezetőedző, Karsay Ferenc polgármester és Bánki József újságíró.
BMTE, a szerethető focicsapat! - a sportos kerületről a borfeszten - FRISSÍTVE!

Nem azért szeretnek egy csapatot, mert itt van, hanem azért szeretik, mert olyan szakemberek dolgoznak vele és olyan játékosok játszanak benne, akik szívüket, lelküket kiteszik a klubért – mondta a BMTE focicsapatával kapcsolatban Karsay Ferenc polgármester a borfesztivál erről szóló pódiumbeszélgetésén, a Piactéren.

 

Mit jelent a BMTE Budafoknak? – tette fel a kérdést múlt vasárnap a Dodi becenéven közismert labdarúgó, újságíró, Bánki József a 28. Pezsgő- és Borfesztivál piactéri színpadán a beszélgetés két résztvevőjének, Karsay Ferenc polgármesternek és Prukner Lászlónak, a BMTE labdarúgócsapata edzőjének.

 

– Nem véletlenül mondjuk, hogy Budafok-Tétényben mindenki fontos, így a BMTE focicsapata is – kezdte a pódiumbeszélgetést a polgármester. – Mindig is elmondtuk a játékosoknak, amikor beszélgettünk velük, hogy kikapni lehet, de lélektelenül játszani nem lehet, és azt hiszem, hogy ezt a minimális elvárást, célkitűzést maximálisan teljesítették. Így sikerült feljutniuk az NB II-be, ami nagyon büszkévé tesz bennünket, és amiről azt gondoljuk, hogy lesz még tovább is, feljebb is út, belátható időn belül. A mostani sikerek Vízi Sándor ügyvezetőnek, Jakab János tiszteletbeli elnöknek és Bélteki Róbert tulajdonosnak is köszönhetők. Az utóbbi évtizedek sajnos nem éppen a dicsőségről szóltak a BMTE történetében, de szerencsére az utóbbi néhány évben sikerült a csapatot ismét felemelni – mondta Prukner László, a másfél éve Budafokra szerződött edző. Mint fogalmazott, mindez a csapat mellé álló komoly magánbefektetőknek és a felsorakozott szakmai stábnak is köszönhető. – Ami pedig a legfontosabb: a lelkes budafok-tétényi szurkolók kitartó támogatása. Ez az összefogás vezetett oda, hogy ismét méltó helyére kerülhetett a Budafoki MTE. Persze, sok még a teendő, vannak még bőven feladataink, azon vagyunk, hogy megfeleljünk a kihívásoknak és az elvárásoknak – mondta Prukner László. – Nagyban hozzájárult az eddigi sikerekhez és a csapat népszerűségének megnövekedéséhez az is, hogy az önkormányzatnak hihetetlen energiákat mozgósítva sikerült megszerveznie például a Fradi elleni mérkőzésnél a budafoki szurkolók Groupama Arénába való kijutását. Külön villamost rendelt, a Piactérre közönségtalálkozót szervezett a mérkőzés előtt – mondta a csapat edzője. – Nagyon sok fradista szurkoló őszinte csodálattal tekintett akkor a BMTE szurkolói táborára. Ez is hitelesíti a település jelszavát és a közösség erejét mutatja, hogy Budafok-Tétény valóban „Kisváros a nagyvárosban” – vélekedett Prukner László.

 

A beszélgetésben többször is szó esett a Fradiról, hiszen korábban hosszú ideig Bánki „Dodi” József is ott futballozott, Pruchner László ott volt edző (abban az időben a Fradi a III. helyezést érte el), és anno Karsay Ferenc is ott jégkorongozott, most pedig ugyancsak az FTC -nél tölt be funkciót a jégkorong szakosztályban.

 

Karsay Ferenc a városvezetés sporttal kapcsolatos szerepvállalásáról úgy fogalmazott, testnevelő tanárként büszke arra, hogy az önkormányzatnál sikerült elterjeszteni azt a szemléletet, hogy az utánpótlás, a gyerekek sportoltatása, a mozgás megszerettetése elsődleges feladat a kerületben. Évtizedekkel ezelőtt inkább a sportlétesítmények bezárása volt jellemző, helyükre pedig bevásárlóközpontok, irodaházak épültek. Ezt a folyamatot sikerült megfordítani. Az önkormányzat jelentős támogatásával a kerületben sorra újulnak meg a sportpályák, iskolai tornatermek és szabadidős létesítmények. Arra törekszünk, hogy megfelelő körülményeket teremtsük itt a kerületben a szabadidős sportokhoz, az egészséges élethez, az aktív mozgáshoz. Ez az alapja a versenysport számára biztosítandó utánpótlás nevelésének is – mondta Karsay Ferenc polgármester.

 

FOTO: KOCSIS ZOLTÁN ::

 

A Promontor TV összeállítása - 1.- rész:

 

A Promontor TV összeállítása - 2.- rész: