Ugrás a tartalomra

Bor, grill, művészet

2017. október 06. péntek
Családi programok és gasztronómiai érdekességek a Budafoki Pincejáraton
Bor, grill, művészet

Bor, grill, művészet

A Budafoki Pincejárat fő tematikája október első szombatján a család lesz. A szervezők október 7-én olyan programokkal színesítik az amúgy sem ingerszegény borospincéket, melyeken a gyermekekkel érkező családok is jól érezhetik magukat. Tizenkét helyszínen lesz pinceséta, helytörténeti előadás, grillverseny, gesztenyefesztivál, koncertek és vetélkedők. A rendezvényen minden korosztály megtalálhatja a neki megfelelő programot és helyszínt.

A Törley Pezsgőpincészet udvarán például a finom pezsgők és borok kóstolása mellett ritmusos dallamok csendülnek fel a HollyChicks rock’n’roll női zenekar jóvoltából. A rendkívül népszerű A Dal című műsor egyik legjobb énekesnője, Calidora a Magdolna Borklubban lép fel, így aki ellátogat oda, a hangulatos pincében egy pohár bor mellett meghallgathatja élőben is a művésznő csodálatos hangját. A Seybold-Garab Pincészetben a nagy hagyományokkal büszkélkedő Gesztenye fesztiválon vehetnek részt a gyerekekkel érkezők.  A Záborszky Pincében a budafoki borlovagok előadásában hallgathatják meg az érdeklődők a Budafok, a borok és a pezsgők városa, valamint a Borszállítás az 1700-as évektől napjaikig című előadásokat.

Azok a baráti társaságok, akik szeretik a kvízvetélkedőket, mindenképpen térjenek be a Borköltők Társasága Étterembe, mert ott garantált a jó kedv, miközben finom ételeket és italokat is fogyaszthatnak a vendégek. A Katona Borházban a Vanmocsello zenekar játszik két csellóval és egy dobbal könnyű dallamokat a közönségnek. Az Art Quarter Budapest ezúttal a Forecasting a Broken Past című kiállítással várja a képzőművészet kedvelőit. A nyári pincejárat zenei tehetségkutatójának nyertes zenekara, a Helló Pisti! a Klauzál Házban lép fel, ahol október 7-én rendezik meg a Magyar Profi Grillbajnokságot és a 3. Magyar Hobbi Grillbajnokságot is. Emellett várja még a látogatókat a Soós István Borászati Szakképző Iskola Tangazdasága, a Garamvári Szőlőbirtok, valamint a Sümegi és Fiai Pincészet, ahol mindig kiváló a hangulat.

(Viszkocsil Dóra)

Bor, grill, művészet