Ugrás a tartalomra

Borászatok a stratégiai partnerek között

2018. június 11. hétfő
Két neves budafoki borászat képviselői írtak alá stratégiai megállapodást az önkormányzattal június 7-én a Városházán.
Borászatok a stratégiai partnerek között

Mindenkire kíváncsiak vagyunk, aki szeretne valamit tenni a kerületben, a kerületünkért, és szeretné elmondani, hogyan látja Budafok-Tétény jövőjét, valamint hogy a saját életét, vállalkozását hogyan tudja elképezni ebben a rendszerben – mondta az eseményen Karsay Ferenc polgármester, aki büszkén számolt be róla, hogy már több mint 40 stratégiai partnere van az önkormányzatnak.

Az immáron 30 éve működő Lics pincészet nevében Lics Judit tulajdonos írta alá a megállapodást. A borásznő és bátyja által vezetett pincészet a Borfesztivál és a Pincejárat résztvevőjeként, a Bornegyed projekt ötletgazdájaként eddig is aktívan részt vett a kerület életében. Ahogy mondta, nagyon fontosnak tartja a borászatok, vállalkozások közti összefogást, és köszönetét fejezte ki, amiért az önkormányzat is támogatja, segíti ezt.

A Várszegi pincészet történetét Várszegi Viktor tulajdonos mutatta be. Hét évvel ezelőtt a Péter-Pál utcából indult, mára a Nagytétényi úton működik a folyamatosan megújuló pincészete, amely a Pincejárat vendégeit is szeretettel várja. A tulajdonos elmondta: hosszútávú céljuk a folyamatos nyitva tartás, amelyet a többi borászattal és az önkormányzattal együttműködve, egymást kölcsönösen segítve kívánnak elérni.

Az önkormányzat egyszerűsített hivatali ügyintézéssel és bemutatkozási, megjelenési lehetőségekkel segíti a vele együttműködésre lépő vállalkozásokat, cserébe aktív részvételt vár a kerület közéletében. A programban résztvevő vállalkozások esetében az önkormányzat kiemelten kezeli az általuk megfogalmazott észrevételeket az őket is érintő kerületi rendeletekkel kapcsolatban, valamint lehetőséget kapnak egymás jobb megismerésére is. Az érdeklődő cégeket Karsay Ferenc polgármester személyesen keresi fel, hogy megismerkedhessen a helyzetükkel, problémáikkal. A partnerségi megállapodást a felek rendszeresen felülvizsgálják, hogy a tapasztalatok alapján még eredményesebb lehessen a további együttműködés.

Borászatok a stratégiai partnerek között

Fotó: Kocsis Zoltán