Ugrás a tartalomra

Búcsú a második otthontól

2018. május 22. kedd
Már a nyarat idéző kánikulában ballagtak el a kerület középiskolásai
Búcsú a második otthontól

Búcsú a második otthontólBúcsú a második otthontól

A kerületi középiskolai ballagásokon az önkormányzat idén is hasznos ajándékokkal kedveskedett a végzős tanulóknak. Négy intézményből összesen 198 diák vett búcsút második otthonától.

Budafok-Tétényben a Budai Nagy Antal Gimnáziumban volt az első ballagás, ahol négy osztály összesen 96 diákja sétált végig utoljára az intézmény tantermein és folyosóin. A végzős diákok hatalmas lufikkal és virágcsokrokkal a kezükben érkeztek az iskola udvarára, ahol Manolovitsné Erdőközi Orsolya igazgató köszöntötte a tanulókat, a tanárokat és a szülőket, nagyszülőket. Az ünnepség legmeghatóbb pillanatai azok voltak, amikor a 12. osztályos végzősök elköszöntek tanáraiktól, és felelevenítették az iskolai évek alatt átélt legszebb emlékeket. Az iskola diákjainak nevében Bitó Kitti búcsúzott a ballagó diákoktól. Régi hagyomány, hogy a végzős diákok szalagot kötnek az iskola zászlajára, melyet átadnak a 11. évfolyamnak. A megható pillanatok után a Chakkrou zenekar játszott, amelynek tagjai végzős diákok. Idén is rengeteg kiváló tanuló vehetett át oklevet és jutalmat az iskola igazgatójától. Zugmann Péter alpolgármester az önkormányzat nevében minden végzős diáknak egy-egy ajándékcsomagot adott át, amelyben egy 5000 forintos Kultúra Erzsébet-utalvány, egy Power Bank (mobiltöltő külső akkumulátor) és egy szerencsetoll volt. Az ünnepség a színes lufik elengedésével ért véget.

A Soós István Borászati és Élelmiszeripari Szakgimnázium és Szakközépiskolában is elballagtak a diákok, összesen 29-en. Földesi Gyula, az intézmény igazgatója értékelte a diákok munkáját és sok erőt kívánt a nagybetűs élethez. A diákok búcsúztató beszédei után szalagtűzés és a hagyományokhoz híven „C” szög beverése következett egy boroshordóba. Szántó János jegyző átadta a diákoknak az önkormányzat ajándékait. Az ünnepély részeként a végzősök virágokat helyeztek el az ismeretlen borász szobránál, majd jelképesen a Záborszky Pincében vettek búcsút Budafok pincéitől. A ballagás utolsó momentumaként a diákok bemutatták a tangazdaságban saját borukat a családtagjaiknak.

A Kempelen Farkas Gimnázium két ballagó osztálya izgatottan várta a gyönyörűen feldíszített termében az utolsó közös séta megkezdését. A diákok szépen felöltözve, virágokkal és lufikkal indultak az udvarra, ahol már a többi tanuló, illetve a pedagógusok és a szülők, rokonok várták őket. Reményik Sándor Búcsú című verse után Tárnok Márton köszönt el a végzősöktől a 11. évfolyam nevében. A nap főszereplői, a 12. évfolyamosok is szívhez szóló gondolatokkal zárták le az elmúlt éveket. Nyisztor Virág, Tasi Csenge és Andrelli Márkó felidézte a legszebb pillanatokat, amelyeket soha nem fognak elfelejteni. A szalagkötés után Békefi Gábor, az iskola igazgatója köszöntötte a ballagó diákokat.

Karsay Ferenc polgármester átadta az önkormányzat ajándékait a ballagóknak, majd a végzősök egy-egy szál virággal köszönték meg tanáraiknak és szüleiknek a kitartó és türelemmel átszőtt éveket. Nyolc év után most utoljára olvasta fel a két osztályfőnök a 67 diák nevét ABC-sorrendben. 

A Tomori Pál Magyar-Angol Két tanítási nyelvű Közgazdasági Szakgimnáziumban Zugmann Péter alpolgármester adta át az Önkormányzat ajándékát a ballagóknak.

(Viszkocsil Dóra)