Ugrás a tartalomra

Budafok-Tétény ajándékaként nagy sikerű koncert az Alaptörvény elfogadásának 5. évfordulója alkalmából a Zeneakadémián

2016. április 26. kedd
Az állami ünnepségsorozat részeként tartották meg hétfőn Hegedűs Endre Kossuth-díjas zongoraművész zenekari zongoraestjét a Budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekar közreműködésével
Budafok-Tétény ajándékaként nagy sikerű koncert az Alaptörvény elfogadásának 5. évfordulója alkalmából a Zeneakadémián

Mi Buda déli határán tiszta szólamot adunk a világ magyarságának szimfonikus zenekarába, Budafok-Tétény egyike azoknak a településeknek, amelyek büszkék hozzájárulásukra a magyarság kultúrájának ápolásához - mondta köszöntő beszédében Szabolcs Attila, a kerület országgyűlési képviselője, a parlament Nemzeti összetartozás bizottságának alelnöke.

Hozzátette, eképpen szeretnénk hozzájárulásunk mai kis szeletével hagyományt teremteni, így az elkövetkezendő években a hangverseny révén méltó ünnepi környezetet varázsolni a nemzetünk számára fontos napokon. Szabolcs Attila szólt arról is, hogy Budafok-Tétényben sok művész, köztük Hegedűs Endre Kossuth díjas zongoraművész, kerületünk díszpolgára és a Budafok-Tétényi önkormányzat által fenntartott Budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekar gondoskodnak arról, hogy sietős köznapi gondjaink között is szülessen harmónia. Olyan összhang, mint amilyen mindahányunknak szerte a világban a magyarok Alaptörvénye. Fogadják szeretettel Budafok-Tétény lakosainak szerény ajándékát e jeles napon - zárta ünnepi beszédét kerületünk országgyűlési képviselője. A mai műsor első felében Beethoven Egmont-nyitányát és c-moll zongoraversenyét, majd a szünet után Liszt A-dúr zongoraversenyét hallhatta a közönség Hegedűs Endre Kossuth díjas zongoraművész, valamint a Budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekar előadásában.  A koncerten a zenekar ügyvezető zeneigazgatója, Hollerung Gábor vezényelt.

A koncertre több állami vezető, kormánytag és számos közjogi méltóság is elfogadta a meghívást. Többüket személyesen is köszöntötte az est házigazdájaként Karsay Ferenc polgármester és Szabolcs Attila, a kerület országgyűlési képviselője. A városvezető a budafokteteny.hu-nak nyilatkozva azt hangsúlyozta, megtisztelő, hogy Budafok-Tétény lehetett ezen kiemelt jelentőségű esemény házigazdája, neves kerületi művészek előadásával. Mindez jó hírét viszi a "kisváros a nagyvárosnak".

A beszélgetést itt hallgathatják meg.