Ugrás a tartalomra

Budafok-Tétény idén többszörösen is hozzájárul a Duna Karnevál nemzetközi kulturális fesztivál sikeréhez

2017. június 11. vasárnap
A Budafoki Borváros, a Budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekar, valamint Pál István „Szalonna” és Bandája is részese lesz az idei programsorozatnak.
Budafok-Tétény idén többszörösen is hozzájárul  a Duna Karnevál nemzetközi kulturális fesztivál sikeréhez

Június 13-án, kedden 15 órakor a Budafoki Borváros, azaz a Záborszky Pincészet lesz a karneváli helyszín. A Margitszigeti Szabadtéri Színpadon sorra kerülő péntek esti gálaelőadáson pedig a Budafoki Dohnányi Zenekar szimfonikus-, valamint Pál István „Szalonna” és Bandája autentikus muzsikájának fúziója ígér különleges zenei élményt.

A kedd délutáni Borvárosi Karnevál rendezvényére a belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni az info@borvaros.hu címen lehet.

Az immár 22. alkalommal megrendezett programsorozatot öt ország részvételével tartják meg június 3. és 18. között Budapesten. 800 magyar és 200 külföldi művész, 37 zenei és tánccsoport 30 órányi produkcióval képviselteti magát. A Kiváló Fesztivál és Europe Top 500 címmel is kitüntetett rendezvénysorozat célja az értékmegőrzés, a hagyományos kultúra korszerű hangsúlyozása, személyessé tétele és a közösségépítés a néptánc és népzene erejével. A Duna Karnevál rendezője a Duna Művészeti Társaság, igazgatója Mucsi János, a Magyar Érdemrend Tiszti keresztjével kitüntetett Harangozó Gyula – díjas koreográfus.

Mucsi János a rendezvénnyel kapcsolatban úgy fogalmazott: "A budapesti nyár egyik kiemelkedő kulturális és turisztikai attrakciója immár több, mint két évtizede minden év júniusában a több zenei és táncos műfajt felvonultató Duna Karnevál. A Kiváló Fesztivál és Europe Top 500 címmel is kitüntetett rendezvénysorozat célja kezdetektől az értékmegőrzés – a hagyományos kultúra korszerű hangsúlyozása, személyessé tétele és a közösségépítés.

A Karneváli események koronája minden évben a Margitszigeti Szabadtéri Színpad mesés környezetében bemutatott gálaműsor. Egyedülálló élmény lesz a Budafoki Dohnányi Zenekar szimfonikus és Pál István „Szalonna” és Bandája autentikus muzsikájának fúziója, melyet a Magyar Állami Népi Együttes és a Duna Művészegyüttes látványos táncképei tesznek felejthetetlenné."