Ugrás a tartalomra

Budafok-Tétény Ifjú Tehetségei II. rajzpályázat

2018. április 25. szerda
Budafok - Tétény Budapest XXII. kerület Önkormányzata és az Artér Művészeti Egyesület a Kerület Napja alkalmából ismét meghirdeti rajzpályázatát "Régen és most" címmel.
Budafok-Tétény Ifjú Tehetségei II. rajzpályázat

2018-ban ismét megünnepeljük a Kerület Napját! Ezen a napon egy kicsit büszkébbek lehetünk otthonunkra, a XXII. kerületre.

Budafok - Tétény Budapest XXII. kerület Önkormányzata és az Artér Művészeti Egyesület a KERÜLET NAPJA alkalmából meghirdeti a  „Budafok-Tétény Ifjú Tehetségei" II. regionális képzőművészeti rajzpályázatát a

XXII. kerületben bejelentett lakcímmel rendelkező 6-19 éves fiatalok, illetve a kerületi általános és középiskolák tanulói részére.

'RÉGEN ÉS MOST' címmel.

Budafok több száz éves múltra tekinthet vissza. Büszkén vállalhatjuk településünk múltját és jelenét. Arculata, szerkezete rengeteget változott. Sok-sok szép terünk, épületünk van. Mi történt? Mi lett más? Elfér egymás mellett a régi és az új? Megváltozott-e az életmód, az öltözék, felcserélhetőek-e a régmúlt és a jelen szokásai, helyszínei? Érdeklődve várjuk észrevételeiteket képekben megformálva. Biztosan sok történetet, régi fényképet láttatok már Budafokról. Ha nem, nézzetek utána, milyen is volt 50, 100, 150 évvel ezelőtt itt élni! Egy kis segítség: http://www.fszek.hu/konyvtaraink/kossuth_lajos_utca_30_/topoteka

A pályázatra a grafika és a festészet eszközeivel készített, maximum A2 méretű munkával jelentkezhetsz. Az alkotásodat ne add postára, hanem szkenneld be (300 dpi felbontásban és jpg formátumban), utána küldd el az alábbi e-mail címre:

22keruletnapjarajzpalyazat@gmail.com

BEKÜLDÉSI HATÁRIDŐ: 2018. MÁJUS 31.

Középiskolások számára lehetőség van max. 5 perces kisfilm kategóriában is pályázni a 'Régen és most' témakörben (a megadott e-mail címre várjuk 2018. május 31-ig a pályaműveket). A nyertes kisfilmeket a Kerület Napján tartott ünnepélyes díjátadón nyilvánosan is levetítik.

Kérjük, az alkotások azonosításához minden alkotáson tüntessétek fel az alábbi információkat: alkotó neve, születési éve/korcsoportja, iskolájának neve és címe, az alkotás témája és címe; a felkészítő pedagógus neve (amennyiben van) és az e-mail címeteket. Amennyiben iskola küldi be a pályázatokat, akkor összesítő listát kérünk a beküldött alkotásokról. Segítségüket köszönjük.

A pályázaton nyertes tanulókat a megadott e-mail címen vagy az iskolán keresztül értesítjük. Kérjük, őrizzétek meg az eredeti alkotásokat, mivel a nyertes képeket elkérhetjük egy jó minőségű szkennelés erejéig, hogy nagy méretben kinyomtathassuk és bemutathassuk.

A győztes munkákat nagy méretben kinyomtatva láthatja a közönség az ünnepélyes eredményhirdetés, díjátadó és a kiállítás megnyitása alkalmából.

Korcsoportok:

I.  korcsoport – alsó osztályos  tanulók

II. korcsoport – felső osztályos tanulók

III. korcsoport – középiskolás tanulók

Az értékelés korcsoportonként történik. 

A pályázati kiírás letölthető az Artér Művészeti Egyesület oldaláról https://arterbudafok.wordpress.com/palyazatok-2/ 

Eredményhirdetés és ünnepélyes kiállításmegnyitó: 2018. június 21. csütörtök

Amennyiben kérdés merülne fel a pályázattal kapcsolatban, az alábbi telefonszámokon lehet érdeklődni:

Filotás Viktória 06-70 601 9177 és

Kaszás Réka 06-20 597 4046

Artér Művészeti Egyesület, E-mail: 22keruletnapjarajzpalyazat@gmail.com       Honlap: http://arterbudafok.wordpress.com/