Ugrás a tartalomra

Budafok-Tétény is büszke lehet - Újabb Törley siker Franciaországban!

2017. március 27. hétfő
A Törley cégcsoport tradicionális és charmat eljárással készített pezsgője egyaránt sikert aratott a Chardonnay du Monde nemzetközi borversenyen.
Budafok-Tétény is büszke lehet - Újabb Törley siker Franciaországban!

Franciaországban idén március 8-10. között, 24. alkalommal rendezték meg a Chardonnay du Monde nemzetközi borversenyt. A szakértő bírálók az idei évben is szigorú előírások alapján zsűrizték a 38 országból nevezett kizárólag Chardonnay szőlőből készült borokat és pezsgőket. Összesen 706 minta érkezett és 235 érmet osztottak ki (55 arany és 180 ezüst). Ezen a rangos versenyen idén a Törley Pezsgőpincészet Kft. tradicionális és charmat eljárással készített fajtapezsgőjét is ezüstéremmel díjazták. A nevezett magyar termékek közül összesen ötöt tüntettek ki ezüstéremmel, melyből kettőt a Törley Kft. pezsgői kaptak.

Ezüstérmes termékeik:

  • Törley Chardonnay Brut 2013
  • Törley Excellence Chardonnay Extra Sec

A Törley Chardonnay Brut 2013 100%-ban chardonnay szőlőfajtából készült, melyet az Etyek-Budai borvidék legjobb területeiről válogattak. A Törley Excellence Chardonnay Extra Sec a száraz pezsgők kedvelőinek készült, mintegy hiánypótlásként, hiszen a Törley portfolió idáig nem tartalmazott különlegesen száraz kategóriába sorolható pezsgőt.