Ugrás a tartalomra

Budafok-tétényi érmek az Atlétikai Magyar Bajnokságon

2018. június 27. szerda
Molnár Jankának az első helyet sikerült megszereznie, míg Kőszegi Mira bronzéremmel térhetett haza az idei atlétikai bajnokságról a Budafoki MTE színeiben.
Budafok-tétényi érmek az Atlétikai Magyar Bajnokságon

Június 22. és 24. között rendezték meg a 123. Atlétikai Magyar Bajnokságot Székesfehérváron, a Bregyó-közi Regionális Atlétikai Centrumban. Az idei bajnokságon a Budafoki MTE négy sportolójáért is szurkolhattunk.

A tavalyi Budafok-Tétényi Sportfórumon méltán megszavazott „2017. év Sportbüszkesége” díj egyik nyertese, Molnár Janka az aranyat hozta el a női 400 méteres síkfutáson. Janka az elődöntőn is az első helyre futotta be magát, a döntőben azonban saját idején is javított. A Kempelen Farkas Gimnázium tanulója 55.29-es idővel zárta a versenyt, és ezzel megnyerte a bajnokságot női 400-on.

Kőszegi Mira, aki szintén a Kempelen Farkas Gimnázium tanulója a női 400 méteres gátfutásban az előfutamon második helyezett lett. A végső fordulóban 1:01.58-as idejével a harmadik helyen futott be, így bronzérmesként állhatott dobogóra.

Kulcsár Panka Éva Kőszegi Mirával indult azonos számban a női 400 méteres gátfutásban. Az előfutamában az ötödik, a döntőben pedig a nyolcadik helyen végzett a szintén Budafoki MTE sportolója. Wahl Zoltán a férfi 200 méter első etapjában indított kiemelkedően, ott második helyet szerezte meg, a Goldoványi Béla Emlékverseny utolsó fordulójában azonban az ötödik helyen végzett.

Ezúton is gratulálunk minden versenyzőnek!

Hajrá Budafok!

 

Forrás:

https://atletika.hu/sites/default/files/masz/eredmenyek/2018/381-123-atletikai-magyar-bajnoksag-eredmenyek-0625101356.pdf

https://atletika.hu/hu/hirek/2018/szoros-versenyekkel-zarult-bajnoksag-szekesfehervaron