Ugrás a tartalomra

Budafoki pedagógus a vizes vb-n

2017. július 19. szerda
Mihalik Sándor-díjat kapott Fogl Balázs, a Bartók iskola intézményvezető-helyettese
Budafoki pedagógus a vizes vb-n

A gyerekeknek szervezett angliai tanulmányút után már a vizes vb-re koncentrál Fogl Balázs, a Bartók Béla Magyar–Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola intézményvezető-helyettese, akinek kiváló szakmai munkáját Mihalik Sándor-díjjal ismerték el a Kerület napján.

Az Év pedagógusa nyolc éven át bartókos diákként járt abba az iskolába, amelynek ma vezetője és angoltanára. A végzett médiaszakembernek, aki az Utanpotlassport.hu portál egyik alapító tagja volt, és több jelentős, nemzetközi sporteseményen helyszíni hírszerkesztőként és fordítóként dolgozott, a júliusi világversenyen a szinkronúszás és az óriás toronyugrás a médiaterülete.

– Fiatal férfi tanárt ritkán látunk a kitüntetett pedagógusok között. Meglepte, hogy önt választották?

– Nagy megtiszteltetés, nem emlékszem, hogy sokan kaptak volna az én korosztályomból ilyen komoly elismerést. Úgy érzem, ezzel a díjjal is próbálják arra biztatni ezt a generációt, hogy a pedagógus pályát válassza és hivatását a későbbiekben se adja fel.

– Vezetőként is elég ideje jut a tanításra? 

– Idén is kétszer annyi tanórát tartottam, mint az előírt, mert két tanítási nyelvű iskola lévén magas óraszámban tanítjuk az angol nyelvet. Osztályom a jövő tanévben ballag, így az igazgatóhelyettesi kinevezésemkor az osztályfőnökségről sem mondtam le, de a táborok számát csökkentettem.

– Ehhez képest a napokban jött haza a felső tagozatosoknak szervezett angliai tanulmányútról, és az alapítványi angoltábor munkájában is részt vesz.

– Lassan húsz éve, hogy a nagyobb gyerekek iskolai keretek között Angliába utazhatnak. Jól ismerem az országot, mert sokszor jártam már ott, így ebben az évben több olyan dolgot is beépítettünk a programunkba, amely a két tanítási nyelvű osztályaink országismereti tananyagához kapcsolódik. Az alapítványi angoltábort a kisebbeknek találtuk ki. A nyelvi tematikát én állítottam össze, a kézműves részét Németh Csilla tanárnő. Ennek célja, hogy a gyerekek saját országukat be tudják mutatni angolul a világ bármely részén. Sajnos sok-sok év után idén a balatonakali tábor nem fér bele az időmbe, főleg, hogy most lesz a vizes vébé.

– Milyen feladattal bízták meg a versenyen? 

– Felkértek a városligeti és a Batthyány téri sajtóközpontok vezetésére. Két médiarészleg tartozik majd hozzám, az ottani stábok, valamint a világ minden tájáról érkező, velünk dolgozó médiaönkéntesek munkáját szervezem és hangolom össze két héten át.

(Tamás Angéla)