Ugrás a tartalomra

Budafokon járt a Nemzeti Bor Maraton

2016. május 16. hétfő
A rendezvényt a budafok-tétényi önkormányzat is támogatta, a szívbeteg gyermekekért jótékonysági sétán részt vett Szepesfalvy Anna alpolgármester is, a különféle futamok díjátadó ünnepségein pedig Szabolcs Attila országgyűlési képviselő is köszöntötte a kijelölt távokat teljesítő nyerteseket.
Budafokon járt a Nemzeti Bor Maraton

Pünkösdvasárnap a fővároshoz ért a II. Nemzeti Bor Maraton mezőnye. Budafokon a Törley Gyűjtemény és Látogatóközpontnál már délelőtt elkezdődtek a programok. Pincesétával, kézműves, gasztro kiállítókkal, és színpadi programokkal várták a látogatókat. Nehéz nap volt a vasárnap a résztvevőknek, mert továbbra is kitartott az eső, erős, néhol viharos szél kíséretében. A 3. napra már a 440. kilométeren is átlépett a mezőny, mire Dél-Budára, a Törley Gyűjtemény és Látogatóközpont kiemelt helyszínére érkeztek a futók – tájékoztatta a budafokteteny.hu-t Görbe Roland, a Nemzeti Bor Maraton projektvezetője. A Szív Bajnokai Séta is tovább folytatódott, most Dr. Zima Endre kardiológus, Beck Mónika, a Testnevelési Egyetem sajtóreferense és Rippel Ferenc világhírű artista fogta kézen a gyerekeket a jótékonysági sétán.

A futók fogadására Szabolcs Attila, a térség országgyűlési képviselője és Kovács György, a Törley Kft. ügyvezető igazgatója érkezett. A program része volt a Chevaliers Törley Pezsgőlovag Rend 134. évi avatási ceremóniája, ahol Dr. Zima Endrét, Rippel Ferencet, Hrutka Jánost és Balla Attillát a Törley Pezsgő Lovagrend tagjává avatták a szokásos díszes ceremónia keretében.

A szekszárdi rajtot követően Tolna, Fadd, Dunaszentgyörgy, Paks, Bölcske, Dunaföldvár, Dunavecse, Szalkszentmárton, Tass, Kunszentmiklós, Apaj, Kiskunlacháza, Szigetcsép, Szigethalom volt az útvonal a Törley fellegvárba. A nap sportteljesítményeiben mindenképp megemlítendő, hogy Lugosi Gábor, a szekszárdi hivatásos tűzoltó-parancsnokság főtörzsőrmestere, teljes menetfelszerelésben (+20 kg), oxigénpalackkal a hátán telesítette a Tolna–Fadd 7 km-es távot.

Hétfőn Diósdról indult egy félmaratonnal a Nemzeti Bor Maraton mezőnye a Balaton irányába, egészen Balatonfüredig.

A rendezvényen Szabolcs Attila, országgyűlési képviselő és Kovács György, a Törley Pezsgőpincészet Kft ügyvezető igazgatója nyilatkozott a budafokteteny.hu-nak. A beszélgetés itt hallgatható meg.

A budafokteteny.hu-nak nyilatkozott Szepesfalvy Anna alpolgármester és Báló Zoltán, a Törley Pezsgőpincészet Kft marketing igazgatója is. A beszélgetés itt hallgatható meg.

Törley borlovaggá avatását megelőzően kérdeztük Balla Attilát, a Nemzeti Bor Maraton főszervezőjét is. A beszélgetés itt hallgatható meg.